Bestill trygt i dag: Vi sender fortsatt ordrer som normalt!

Mørke ringer under øynene

Opplever du mørke ringer under øynene og et trøtt tryne? Frykt ikke, Made4men er her for å hjelpe deg. Vi har produkter som kan skjule og bekjempe det og gi deg et sunnere og friskere ansikt.
Sorter etter
Skjul filtre
Presiser

Mørke ringer under øynene

Vi har alle opplevd det: Du tar en titt i speilet og ser et morratryne uten like. Du legger deg tidligere for å gi kropp og sinn søvnen den så sårt trenger, men det hjelper ikke - De svarte ringene under øynene blir ikke borte. Det hjelper selvfølgelig litt å få noen timer ekstra på øyet, men du blir ikke kvitt de permanent.
Det er viktig at man forstår hvorfor de mørke ringene oppstår:

Hvorfor får man mørke ringer?

Genetisk:Gener har, selvfølgelig, en stor innvirkning på kroppen din, og det er også grunnen til at de fleste får det. Har du arvet tynn hud under øynene, da vil det dessverre bli veldig mye tydeligere når blodet samler seg, grunnet f.eks. lite søvn. Grunnen er at den tynne huden ikke kan strekke seg tilstrekkelig, og de mørke ringene oppstår.

Alder: En annen vanlig faktor er alderen. Når du blir eldre mister huden flere hudlag og blodårene blir tydeligere. Derfor vil oppsamling av blod, blant annet under øynene.

Allergi: Mange har eller får allergi og dette kan bidra til mørke ringer under øynene. Spesielt pollenallergi kan fremprovosere dette, da man ofte blir noe oppsvulmet i ansiktet, og spesielt rundt øynene. Allergi utløser histaminer i kroppen, noe blir til betent blod og hevelser.

Du kan finne ut hvorfor du har fått mørke ringer under øynene vet å strekke ut huden under øynene. Blir huden mørkere er dette et typisk tegn på at det er genetisk eller alderen som begynner å sette sine spor. Skifter den derimot ikke farge kan det være UV eksponering eller allergi som er synderen.

Hvordan skal du behandle dem?

Skyldes dine mørker ringer at blodkarene er "fyllt opp" - det er rett og slett for mye blod under øynene - da kan det være en fordel å sove med f.eks. 2 puter. På denne måten unngår du at blodet samler seg opp under øynene når du sover.

Er det allergi som har skylden i dine mørke ringer skal du komme deg til legen så du kan få tak i medisin. Går med ubehandlet allergi over lengre tid, vil det kunne føre til, blant annet, mørke ringer under øynene.

Du kan også bruke en krem som hjelper huden din med å bygge seg opp. Se etter ingredienser som C vitamin - Gir hudfargen din glød. Husk for guds skyld solkrem!