Gratis frakt over 700 kr - ellers 79 kr.

Gratis frakt over 700 kr - ellers 79 kr.

2-6 dagers levering

2-6 dagers levering

+200.000 fornøyde kunder

+200.000 fornøyde kunder

Nordens største utvalg for menn

Nordens største utvalg for menn

Klarna - Betal nå eller senere

ingen produkter fundet

Kategorier

Barberkniv

Jonas Primdah - Ansvarlig på Made4Men

Jonas

Ekspert på barbering

Den nærmeste barberingen får du ved å bruke en barberkniv, som i gode gamle dager. Det kan ta tid å lære å barbere seg med en arberkniv. Hvis du har mot til å lære det, vil du aldri gå tilbake til noe annet.

I de gode gamle dager var det mote å barbere seg med en barberkniv – i dag er det old school og kult å hoppe på trenden. Vi har samlet et utvalg av de beste barberhøvlene på markedet slik at du kan få den beste og nærmeste barberingen. Gå for det hvis du er for det - det er ikke så vanskelig å bruke en barberkniv.

Bestsellere

På lager
2-6 dagers levering

Made4men - Barberkniver

De aller fleste har sett en klassisk våtbarbering der man bruker kost, skum og en barberkniv. Det er mange som er skeptisk til denne formen for barbering, da det kan virke noe fryktinngytende og krevende å gjennomføre. Vi mener at du ikke må la deg skremme, men det er samtidig viktig å være klar over hva man går til.

Her vil du få noe punkter angående hva barberkniven er, hvorfor du skal ta den i bruk og hvordan den skal brukes. Tar du deg tid til å mestre teknikken vil du garantert foretrekke barberkniven over de alminnelige høvlene, hver eneste gang.

Hva er egentlig en barberkniv?

Barberkniven er et eldgammelt redskap som har blitt brukt i flere tusen år for å sørge for en glattbarbert hud. Det mer moderne utseende med mulighet for å folde den sammen stammer fra 1700-tallet.

Barberkniven består av to separate deler – en kniv og et skaft. Videre er det mange flotte navn på de ulike områdene på både kniv og skaft. Man har blant annet en pivot – hva har fortjent dette flotte navnet spør du? Det er faktisk den pinnen som binner sammen skaft med kniv og gir den mulighet til å foldes.

Buen på enden av kniven kalles en tang og er laget for å løfte ut kniven og brukes til stabilisering under selve barberingen.

Det finnes mange flere navn og begreper, men dette er noe du vil underveis i din nye hobby.

Hvorfor skal du kjøp en barberkniv?

Så hvorfor skal du ta i bruk en barberkniv – annet enn at det er noe, om ikke det, mannligste du kan foreta deg?

Ved bruk av en barberkniv får du også det desidert beste resultatet i form av glattbarbert hud. En viktig ting å ta i betraktning er at man ikke skal gå til anskaffelse av en barberkniv om barberingen kun er en ting man må haste seg gjennom om morgenen.

Det tar tid før teknikken sitter og det er også en oppgave som krever ro. Mange av de som tar seg tid til å lære hvordan man anvender en barberkniv ser på det som en hobby eller en måte å sette av tid til seg selv.

Det betyr ikke at det tar deg flere timer å gjennomføre barberingen, men det vil være dumt å bruke en barberkniv om du stresser deg gjennom barberingen.

Hvordan bruker man en barberkniv?

Når du skal gjennomføre en våtbarbering er det viktig at du har en god barbersåpe og barberkost tilgjengelig, i tillegg til en skarp og flott barberkniv.

Det anbefales at du tar en varm dusj eller bruker et håndkle med varmt vann for å varme opp ansiktet. Våt og varm hud gir deg og huden din et godt utgangspunkt før du går i gang med barberingen.

Ta barberkosten og bruk den til å skumme opp barbersåpen. Påfør så skummet med sirkulære bevegelser på det ønskete området.

Når barberkniven ligger klar mot huden, er det viktig at du ikke presser den mot huden, men lar den ”gli” nedover. Kniven er ekstremt skarp og du vil lett få noen skikkelig kutt om du legger press på bladet.

Det er viktig at man har vinkel på kniven og anvender forsiktige bevegelser. Det er nemlig her hemmeligheten bak teknikken ligger – vinkel og trykk!

Du vil mest sannsynlig få noen små kutt de første gangene, men her er det viktig at du tar tiden til hjelp! Hold konsentrasjonen oppe og ta litt av gangen!

Essensielle Produkter

Vi har nevnt at barberkost og barbersåpe er helt essensielle produkter når det kommer til barberingen, et annet produkt som anbefales på det sterkeste er skjerpestropper. Her får du litt informasjon om de forskjellige:

Skjerpestropp

Dette er en lærreim som brukes til å vedlikeholde selve bladet på barberkniven. Fuktighet som blir liggende på bladet fører til rust og ødelegger det.

Papir og håndklær vil hjelpe deg å tørke av det synlige vannet, men det vil ikke fjerne den fuktigheten som har lagt seg langs knivseggen. Her kommer Skjerpestroppen inn i bildet.

Når man bruker en skjerpestropp er det viktig at man alltid drar barberkniven med knivryggen først. Man skal aldri dra barberkniven over skjerpestroppen med eggen først!

Vi har flere gode alternativer om du skulle være på utkikk etter en skjerpestropp.


Barberkost

Barberkosten har en ekstremt viktig rolle, kanskje større enn du tror, i en vellykket barbering. Det er nemlig forskjell på hårene i kosten og hvor godt de trekker til se og holder på vann, noe som er viktig når man skal skumme opp barbersåpen.

Hos oss finner du barberkoster med grevling hår – noe som virkelig bidrar til en positiv barberingsopplevelse!


Barbersåpe

Barbersåpe, her er det mye smak og behag når det kommer til lukt og lignende, men vi anbefaler deg å gå for kvalitet over kvantitet.

Barbering er tøft for huden og man vil ha en barbersåpe som roer og ikke stresser huden.