Spar opptil 30% på BaByliss, Njord, Mane | Se tilbud her

Hudpleie

Ansiktspleie bør være en del av alle menns daglige rutiner!
Det er ikke kun for å bekjempe eventuelle problemer, det er nemlig vel så viktig å forebygge. Her finner du hele spekteret av hudprodukter - fra solbeskyttelse til øyekrem.
Kviser og akne er et problem for mange, vi har produktene som hjelper deg med å bli kvitt dagens problemer og forhindre morgendagens.

Made4men - Hudpleie

Du bør bruke en ansiktsvask og krem hver dag. Det er viktig å finne riktig krem til din hudtypen - og vår oppgave er å hjelpe deg!

Vi har derfor laget en rekke guider som skal gjøre veien til målet enklere, så du kan finne akkurat de produktene du trenger. Mange er plaget av kviser og hudormer, noe som kan være både plagsomt og frustrerende. Her finner du utallige gode produkter, som bidrar til å fjerne og vedlikeholde den følsomme huden i ansiktet. Vi har ulike typer ansikts- rens, -skrubb, -masker og kremer, og et stort utvalg solkremer, selvbrunere og sminke til menn.

Så har du planer om å nyte noen timer i solen eller vil du ta deg litt ekstra godt ut – her hos Made4men finnes det produkter til alle og enhver!


Har du problemer med hudormer?

Det er mange av oss som sliter med hudormer og er fullt klar over hvor irriterende det er. Man kan finne mange gode råd og produkter der ute - Noe som kan gjøre det litt vanskelig å vite hva det egentlig er som hjelper, og nettopp derfor har vi hos Made4men laget en oversikt med 7 gode råd til hva som kreves og selvfølgelig hvilke produkter vi anbefaler.

Håper dette hjelper, god lesning og lykke til! Fjern hudormene - 7 råd til hva du skal gjøre!

Hudpleie til ansiktet

Ansiktsrens

Ansiktsrens Ansiktsrensen er avgjørende for å få en sunn og vakker hud. Huden i ansiktet blir utsatt for mye i løpet av timene fra du står opp til du går til sengs, blant annet skitt, smuss, temperatur endringer og ikke minst hendene dine - Man tar seg selv i ansiktet overraskende mange ganger i løpet av en dag, og det er ikke alt du rører ved som er like behagelig å ha i ansiktet. Det er derfor viktig at man bruker en ansiktsrens hver dag, gjerne morgen og kveld.

Sørg for at du bruker renseprodukter som er spesielt tilpasset ansiktet og finn produktene som matcher din hudtype og hudtilstand.

Sjekk ut vår Ansiktsrens-kategori

Ansiktsskrubb

Ansiktsskrubb Ansiktsskrubben er, som det kommer noe tydelig frem av navnet, et produkt man bruker til å skrubbe ansiktet. En skrubb inneholder små harde korn som fjerner døde hudceller, og holder huden myk og glatt.

Ansiktsskrubben er ikke en del av din daglige hudpleie, men noe man tar i bruk et par ganger i uken. Igjen er det viktig at man velger en skrubb som er utviklet med tanke på ansiktet og ikke kroppen. Etter man har brukt en skrubb har huden behov for fuktighet og beskyttelse, og det er derfor viktig at man har en god fuktighetskrem man kan påføre i etterkant.

Sjekk ut vår Ansiktsskrubb-kategori

Ansiktskrem

Ansiktskrem Når ansiktet er renset og tørket er det viktig at man tilfører huden fuktighet. Fuktigheten skal bidra med næring og beskyttelse for huden. Det er viktig at du finner en fuktighetskrem som passer deg, din hudtype og hudtilstand.

Ved valg av fuktighetskrem er det viktig at du vet om du har tørr eller fet hud. Vi har også egne øyekremer, som er spesielt tilpasset huden rundt øynene, da denne er vesentlig tynnere enn huden i resten av ansiktet, derfor har behov for ekstra pleie.

Ansiktskrem for fet hud

Fet hud kan være vanskelig å få gjort noe med. Det er dessverre genetisk bestemt hvor mye olje kroppen din produserer, og for mange er fet hud i ansiktet et stort problem. Vi har ikke kommet så langt at du kan endre dine egne gener på hobby-basis, men det du kan gjøre er å velge riktig ansiktskrem! Velger du feil ansiktskrem kan dette gi huden din noen ordentlig vanskelige arbeidsforhold, da den selv produserer mye olje og en fet krem på toppen vil forværre dette. Du får her et par gode tips til hva du skal tenke på når du velger deg en ansiktskrem!

Gode tips for de med fet hud
 • Velg en ansiktskrem med lite eller ingen form for oljer
 • Rens huden din grundig morgen og kveld - før du tilfører fuktighetskrem
 • Unngå ansiktskrem med mye parfyme

Ansiktskrem for tørr hud

Det norske klimaet er kaldt og røft, og det setter huden på prøve. Høst- og vintermånedene er spesielt ille, og det er mange av oss kjenner den ekle følelsen av at huden sprekker opp, som tørr og stram hud gir oss. Klarer ikke kroppen selv å bevare hudens fuktighet er det viktig at du gjør det du kan for å hjelpe den! Det er viktig at du finner en krem som ikke trekker inn i huden med en gang, men som varer gjennom hele dagen.

Gode tips for de med tørr hud
 • Gi huden din mye pleie og omsorg, så du får en fornemmelse av hva huden din krever
 • Vær forsiktig ved bruk av ansiktsskrubb, gå for en mild versjon for å skån huden
 • Bruk samme fuktighetskrem i 2-3 måneder for å se om den bidrar til ønsket resultat - hvis ikke, bytt!
Sjekk ut vår Ansiktskrem-kategori

Ansiktsmaske

Ansiktsmaske Sliter du med dype vide porer og hudormer? Da er ansiktsmasken noe for deg. Ansiktsmasker renser i dybden og bekjemper hudormene.

Ansiktsmaskene trenger godt ned i porene og renser ut. Påfør et lag i ansiktets T-sone, da dette er områdene . Ansiktsmasken hjelper deg med å bli kvitt hudormer og etterlater huden din frisk, myk og deilig.

Rutiner som tar vare på huden

 • Ansiktsrens - Morgen og kveld
 • Ansiktsskrubb - Et par ganger i uken
 • Ansiktskrem - Morgen og kveld
 • Ansiktsmaske - En gang i uken / ved behov
Sjekk ut vår Ansiktsmaske-kategori

Øyekrem

Enda et produkt ubrukelig produkt som blir prakket på deg?- Tvert i mot, dette er et produkt med god virkning og som du absolutt bør ha i skapet, og det er selvfølgelig helt frivillig.

Øyekrem Grunnen til at man skal skaffe seg øyekrem er flere, det hjelper blant annet mot sorte poser under øynene og forebygger tidlig aldring og rynker. Du har sikkert hørt det før og tenker kanskje at det er nettopp derfor du skaffet deg ansiktskrem, men her er det viktig å være klar over forskjellene!

Ansiktskremen tar var på ansiktet ditt, men huden rundt øynene er tynnere og mer sensitiv enn resten av ansiktet og har dermed andre behov. Irritert hud rundt øynene kan derfor forekomme om du tar i bruk den vanlige kremen. I og med at huden er tynnere har du ikke bruk for like mye krem eller virkestoffene som er i den, og man har
derfor utviklet øyekremen for å ta se av disse partiene i ansiktet.

Øyekrem er med på å pleie huden rundt øynene og forebygger for rynker og aldring, derfor er det viktig at man begynner tidlig. Mange begynnere allerede i 20-årene for å sikre seg at huden får den pleien den trenger i god tid før problemene allerede har oppstått.

Øyekrem mot trette øyne

Mange har en travel hverdag der døgnets timer ikke strekker til, og det går som oftest utover søvnen. Du våkner opp om morgenen og det første du føler er at øynene er så hovne at du nesten ikke klarer å holde de oppe. Når du endelig kommer deg frem til baderomsspeilet er det de mørke og hovne ringene under øynene som møter deg.

Øyekrem med koffein og K-vitamin hjelper deg å bli kvitt de sorte posene og gir huden rundt øynene dine et sunnere utseende. Du finner også øyekremer med solfaktor som gjør at du unngår rynker under øynene grunnet for mye UV stråler fra solen. Det er absolutt ingen dum idé!

Grunner til å bruke øyekrem:
 • Bli kvitt irritasjoner og tørr hud rundt øynene
 • Bli kvitt de sorte posene under øynene
 • Forebyggende for tidlig aldring
 • Forebyggende for rynker, kjøp en med solfaktor

Solkrem

Har du planer om å nyte noe deilige dager i solen i sommer eller er har du bestilt deg en flott ferie sydover for å komme deg vekk fra kulden i Norge?

Solkrem Uansett, solkremen er en absolutt nødvendighet! Alle har opplevd solbrenthet, og vet at dette kan være ekstremt ubehagelig og smertefullt. Det er ikke bare smerten i seg selv man vil unngå, like viktig er det å beskytte huden mot de farlige UV-strålene, og i værstefall kan soling uten beskyttelse føre til hudkreft.

Det finnes mye informasjon om sol og soling, både god og dårlig. Vi oppfordrer derfor alle til å bruke Kreftforeningen sine sider for å få tilgang til informasjon.

UVA- og UVB-stråling

Solkremer inneholder kjemiske UVA og/eller UVB filtre. UVA-stråling er det som sørger for at vi får brunfarge når vi soler oss, dette skjer ved at strålene mørkner pigmenter i huden. I følge Statens strålevern består ca. 98 % av UV-strålingen i Norge om sommeren av UVA-stråler.

UVB-strålingen har ansvaret for å gjøre oss til hummere, det er altså den som har gjør at vi blir solbrent. Over tid fører den til at huden blir tykkere, og dette gir oss noe mer beskyttelse mot UV-stråling. Ozonlaget vårt fanger heldigvis opp det aller meste av disse strålende. Litt lett matematikk viser at UV-strålingen i Norge om sommeren består av ca. 2 % UVB-stråler.

Bruk av solkrem

Solkrem er ikke noe nytt som har kommet på markedet, og de fleste av oss er nokså komfortable med bruk av produktet, men har du noen gang tenkt over om du bruker det riktig? Det har seg faktisk slik at du skal smøre deg inn hele 30 minutter før du skal ut i solen, du skal med andre ord IKKE vente til solsengen er satt opp og yndlings boken er lagt frem.

Slurving og bruk av for lite krem ved smøring er feil mange av oss gjør. Vi kan vel være enig i at det ikke alltid er like spennende å smøre alle kriker og kroker før vi begir oss ut i solværet, men dette kan faktisk føre til at man har mindre solbeskyttelse enn man tror! Derfor er det viktig at man tar en god mengde krem og smører seg godt inn før eventyret starter.

Gjenta prosessen! Smøringen er en gjentagende prosess som må utføres med jevne mellomrom så lenge du oppholder deg i solen. Det kan være lett å glemme mellom bading og annen morro, men med dagens utrolige teknologiske fremskritt som for eksempel smartphones, kan man faktisk sette på en timer.

Vi liker ikke å kaste ting, noe som er vel og bra, og sparer derfor ofte på solkremen fra i fjor eller tidligere år. Solkremer har faktisk utløpsdatoer de og, og derfor bør man sjekke om det er på tide å investere i nye før ferien eller sommeren starter.

Hva en god solkrem gir deg:
 • God beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler
 • Brytes ikke ned av solen (fotostabilt filter)
 • Tåler vann og svette

Hva du kan forvente av vannresistent solkrem:
 • Vannresistent - 2x20 minutter med bading før solfaktoren er betydelig redusert
 • Ekstra vannresistent - 4x20 minutter med bading før solfaktoren er betydelig redusert

Kreftforeningens solvettregler:

 1. Ta pauser fra sola - unngå å bli solbrent
 2. Bruk Klær, solhatt og briller
 3. Bruk solkrem med minst faktor 15
 4. Unngå solarium

For mer informasjon om sol og solvettreglene besøk Kreftforeningen.

Sminke til menn

Det er ikke lenger kun kvinner som bruker sminke, salget av sminke til menn har virkelig tatt av de senere årene!

Med et større marked har det også blitt et større utvalg og økt kvalitet på produktene. Nå skal det sies at sminke er et svært bredt begrep, og det er derfor mange som ikke tenker over at de faller inn under denne kategorien når de låner ulike produkter av sin kjære. Er du en av de som ofte har en hånd ned i sminkepungen til andre, da kan det være på tide at du går til innkjøp av dine egne produkter. Det har seg nemlig slik at sminke velges utifra hudtype og farger, derfor kan du fort gå på en skikkelig sminke-smell når du låner av andre.

Ulike produkter:
 • Vippetang
 • Concealer - Dekkstift
 • Shine reduction - Pudder
 • Mascara og Eyeliner
 • Selvbruner
 • Shimmer
 • Leppestift: Leppeforstørrelse (lip maximizing), leppepomade
 • Rense-servietter
 • Sminkefjerning

Få mer informasjon om sminke til menn på nederst på denne siden!