Af • 5 oktober, 2023

Å, så vondt det bare blir når man kutter seg under barberingen. Har du opplevd det – da vet du hva vi snakker om. Har du ikke opplevd det, så bør du ikke ønske å oppleve det. Det er smertefullt, både når det skjer og i etterkant.

Trenger du flere ideer om hva du kan gjøre hvis uhellet er ute? Faktisk er det tre ting du kan gjøre hvis uhellet er ute. Dette er våre tre beste tips for å håndtere kutt og rifter fra barbering.

Gå til avsnitt

Hvorfor får man sår og rifter etter barbering?

Hvis du ikke vet hvorfor sår og rifter oppstår etter barbering, så les videre. Vi har faktisk gode forslag til hvorfor det ofte går galt for folk. De vanligste årsakene til at det går galt er:

  • Du skynder deg gjennom barberingen
  • Du har ikke tilstrekkelig beskyttelse
  • Ditt barberingsprodukt er ikke skarpt nok

Slik håndterer du barberingssår og rifter

Det finnes selvfølgelig forskjellige måter å håndtere disse to tingene på, men vi gir deg tre tips som sørger for at du raskt blir kvitt sår og rifter. Hvis du allerede har en metode som fungerer for deg, bør du selvfølgelig fortsette med den.

1. Trykk, trykk, trykk

Hvis uhellet er ute, må du handle raskt. Det krever at du har en varm vaskeklut som du presser mot huden for å stoppe blødningen. Du holder den enkelt mot huden til blødningen har stoppet.

Deretter er dette produktet uunnværlig. Etter den varme kluten legger du bare denne blokken på såret du har fått. Den vil få huden til å slappe av, og du vil kunne berolige huden slik at den ikke blir hoven, rød eller øm. I tillegg desinfiserer den huden din, slik at du unngår skitt og smuss i såret.

Blodstoppende stift for barbering

Et annet uunnværlig produkt hvis uhellet er ute, er denne blodstoppende stiften fra Taylor of Old Bond Street. Et unikt barberingsverktøy utviklet for én ting – å stoppe blødning og sørge for at du raskt kan forlate huset uten synlige og stygge rifter på huden.

2. Behandle såret og arret

Når blødningen er helt stoppet, er det på tide å behandle såret som senere kan bli et arr. Arr er alltid irriterende fordi de kan være vanskelige å bli kvitt. Derfor er det viktig at du behandler såret fra starten, slik at du kan få et penere arr – eller til og med unngå å få et arr i det hele tatt.

Dette produktet fra Cicamed er perfekt for å behandle sår slik at du kan få et penere arr. I tillegg hjelper produktet såret ditt med å helbrede raskere – og hvem vil ikke det når man har kuttet seg under barberingen? Innholdet av vitamin E sørger for at helingsprosessen går raskere.

Det er viktig at du bruker dette produktet på såret hver morgen og kveld for å få det til å hele raskere.

3. Påfør fuktighetskrem

Når du har brukt produktene ovenfor, er det veldig viktig å gi ekstra fuktighet til såret. Jo mer fuktighet et sår får, desto bedre vil det gro – og desto penere blir arret. Derfor må du virkelig ta vare på det når uhellet er ute.

Du kan bruke denne kremen i hele ansiktet om du ønsker det, og den bør brukes morgen og kveld, spesielt på såret, da den er svært fuktighetsgivende. Trinn 2 og 3 er viktig å gjøre hver eneste dag til såret er grodd. Deretter bør du absolutt ikke fjerne skorpen på såret, da det kan gi et verre arr. La skorpen falle av av seg selv.

Hvordan kan du forebygge kutt og rifter?

Hvis du ønsker å unngå kutt og rifter, er det selvfølgelig noen ting du kan gjøre før, under og etter barberingen. Alt handler om å forberede og beskytte huden under barberingen for å unngå at det skjer.

Du kan blant annet sørge for følgende:

  • Alltid ha et skarpt barberingsverktøy
  • Bruk pre-shave produkter
  • Bruk et produkt for å barbere med

Forebygg kutt og rifter

Hvis du ofte sliter med irritert hud, røde nupper etter barbering eller inngrodde hår etter barbering, vil du elske den banebrytende barberkremen fra Njord. Barberkremen er tynnflytende og derfor enklere å dosere under barberingen. Ingrediensene i kremen er bakteriehemmende, noe som gjør at huden din blir ren og med mindre risiko for infeksjon.

Jo bedre du beskytter deg under barberingen, desto mindre sjanse er det for å kutte deg selv. Så på med barberkremen, barberkremen, barberølet eller det du foretrekker. Det er virkelig gull verdt under barberingen.