Af • 15 september, 2018

Intimbarbering er ikke lenger et tabu. Det er ikke lenger uvanlig å diskutere metoder og dele erfaringer man har rundt intimbarbering.

Et problem er at mange av diskusjonene kan ha bakgrunn i ulike myter som florerer på og utenfor Internett. Vi vil her avkrefte eller bekrefte de største mytene.

10 myter om intimbarbering

1. Intimbarbering gir lengre og tykkere hår

Mange menn er redd for intimbarbering fordi de frykter at hårene som vokser ut igjen vil være lengre og tykkere. Noen påstår at hårlengden kan bli oppp til 30 ganger lengre når man barberer seg(!). Dette kan vi raskt avkrefte. Hårlengden og tykkelsen skylles genene dine.

Håret er dødt. Med dette mener vi at så fort håret har vokst ut av hårsekken og «gjennom» huden, så er det ingen kommunikasjon lenger. Det betyr at når du barberer håret vil ikke hårsekken få et signal om dette. Hårsekken blir ikke stimulert til å produserer et tykkere og mer robust hår.

Grunnen til at mange mener eller føler at håret blir tykkere er rett og slett det samme som at en lang pinne er bøyelig, men blir stivere jo kortere den blir.

2. Intimbarbering er farlig

Det er sant at intimbarbering kan være farligog føre til skade. Det er som når du barberer deg andre steder på kroppen – En skarp gjenstand mot huden er alltid risikabelt om man ikke er fokusert.

Så lenge du følger godt med på hva du gjør og er forsiktig rundt kronjuvelene og penis, så skal dette gå helt fint. Er du litt slepphendt kan det være lurt å ta intimbarberingen ved vasken før du går i dusjen. Intimbarbering i dusjen kan være krevende, da vannet gjør det noe mer utfordrende å ha et godt grep om tingene.

Intimbarbering er derfor farlig, ikke hoppe ned fra 10 etasje eller svømme med haier farlig, men vi går for å bekrefte denne myten. Det er selvfølgelig ikke farlig om du passer på hva du gjør, men skarpe gjenstander rundt mine edle deler vil jeg alltid kategorisere som potensielt farlig.

Vi anbefaler:

3. Intimbarbering fører til nupper

Mange har fått irriterende nupper etter en intimbarbering, men her er det faktisk flere faktorer som spiller inn. Et av de største problemene er selvfølgelig utstyret, om du har en sløv gammel høvel, en barbermaskin du ikke har renset på lang tid eller bruker et billig barberskum fullt av ingredienser fremstilt på et laboratorium.

Andre årsaker til nupper kan være at du ikke påfører huden din fuktighet etter du har barbert deg. Intimbarbering utføres i et utrolig sensitivt området og det er derfor viktig at man er nøye med å gi huden behandlingen den har behov for.

Skulle du fortsatt være uheldig å få nupper etter intimbarberingen trenger du ikke å bekymre deg, vi har nemlig flere produkter som hjelper deg å bli kvitt de igjen! Den beste måten å bli kvitt nuppene er forebyggende arbeid.

Man kan altså få nupper av intimbarbering, men intimbarbering fører ikke automatisk til nupper. Det er som oftest utstyret eller egen behandling som svikter. Denne myten blir derfor avkreftet.

Husk: Ordentlig barberskum uten parabener, en skarp barberhøvel og en god fuktighetskrem.

Vi anbefaler:

4. Kvinner liker hår der nede

Dette er en myte som er vanskelig å avkrefte eller bekrefte, da det omtrent finnes like mange seksuelle preferanser som det finnes mennesker. Det finnes absolutt kvinner der ute som foretrekker hår enn glattbarbert, men når det er sagt så vil nok de fleste foretrekke at du er barbert eller trimmet.

En god tommelfingerregel er å gå for den gyldne middelvei, nemlig trimmet. Det vil uansett være et større «turn off» å være ubarbert for en som foretrekker barbert, enn det vil være å være nybarbert for en som foretrekker hår. Nettopp derfor skal du gå for trimmeren i områdene rundt pung og penis, mens pungen og nederst på penis skal være glattbarbert.

Etterhvert som du lærer personen å kjenne vil du finne ut hva han/hun egentlig foretrekker, og kan enten finne frem høvelen eller legge vekk trimmeren. Du har selvfølgelig også noe du skulle sagt, det er tross alt din kropp. Foretrekker du det ene over det andre er det også viktig at du gjør det klart overfor partneren din.

Myten blir avkreftet, da påstanden ikke er universell. Du vil finner kvinner som foretrekker kjønnshår og de som foretrekker at du fjerner de.

Vi anbefaler:

5. Ekte mannfolk driver ikke med intimbarbering

Ekte mannfolk gjør det de og deres eventuelle sexpartner foretrekker. Intimbarbering viser at du er en mann som tar vare på og pleier kroppen din. Om du ikke er en stor tilhenger av høvelen, kan en god trim være å foretrekke.

Er du i et fast forhold vil du raskt lære partneren din å kjenne og være klar over personens preferanser. Skulle du derimot være singel og på utkikk, så vil det være lurt å sette av noe tid til å pleie den intimesonen. Som den  gyldne regel så fint sier det ; «Alt dere vil at andre skal gjøre, skal deres også gjøre mot dem.». Foretrekker du selv en glattbarbert intimsone hos din sexpartner, kan du også regne med at det motsatte er tilfellet.

Myten blir avkreftet, da ekte mannfolk er trygge på seg selv og tar valget om intimbarbering etter egne preferanser.

6. Du kan bruke barberhøvelen din til intimbarbering

Du kan selvfølglig bruke barberhøvelen din til intimbarberingen. Det som er viktig er at du ikke bruker samme barberblad som du bruker i ansiktet. Bruker du samme barberblad kan du nemlig være så uheldig at du overfører bakterier fra et sted til det andre.

Derfor kan det være lurt å ha to forskjellige barberhøvler, men du kan også løse problemet ved å ha god kontroll på hvilke barberblader du bruker til intimbarbering og til vanlig barbering.

Myten blir bekreftet, det er nemlig ikke noe problem å bruke samme høvel, så lenge du bytter barberblader!

7. Trimming er bedre enn glattbarbering

Dette stemmer ikke, da det ikke finnes ett riktig svar, men det finnes flere argumenter for at det kan være lurt å gå for trimmeren istedenfor barberhøvelen. Har du mye hår på kroppen vil det jo naturligvis se merkelig ut om du plutselig har ett området som er glattbarbert, i dette tilfellet vil det være lurt å gå for trimmeren.

Trimming kan også gå noe raskere og være enklere enn en glattbarbering, og derfor foretrukket av mange. Vi anbefaler dog at du har kontroll over ditt intime området. Smaken er som baken og derfor avkreftes denne myten!

8. Intimbarbering er sunt

Dette er en myte som kan avreftes med en gang. Det er ikke noe sunnere å drive med intimbarbering enn å ikke gjøre det. Det er ett unntak; har du flatlus vil man kunne kategorisere det som sunt å barbere vekk alt håret.

Intimbarbering kan dog være sunt for sexlivet ditt. Har du en partner som tenner på at menn barberer seg, vil det være klart at dette vil gavne deres sexliv. For deg vil det også kunne være sunt med intimbarbering om det får deg til å føle deg bedre og mer komfortabel, trygghet og selvtillit er noe partneren din vil merke.

Myten avkreftes, men det skal sies at det kan ha en sunn effekt på sexlivet!

9. Intimbarbering gjør vondt

Intimbarbering gjør ikke vondt om du har utstyret i orden, og da mener vi selvfølgelig barberingsutstyret. Har du latt det gro en stund kan det gjøre vondt å starte med barberhøvelen, og vi vil anbefale deg å gå over med trimmeren først.

Når du bruker barberhøvelen er det også viktig at du ikke går over samme stedet flere ganger uten å påføre nytt barberskum. Ta deg god tid og fokuser på hva du skal gjøre, så kommer det til å gå bra!

Myten avkreftes, da du enkelt kan unngå en smertefull opplevelse.

10. Penis og testikler blir større når du intimbarberer deg

Til alle håpefulle, dette er dessverre ikke sant. Det er ingen grunn til at penis og testikler skulle begynne å vokse fordi du har fjernet litt hår. Visuelt derimot kan det opplevels som at tingenes tilstand har bedret seg. Det er jo naturligvis en logisk forklaring på dette, da man fjerner hår som gjør at du ser mer av penis.

Selv om myten avkreftes, så anbefaler vi deg å skaffe ordentlig utstyr før du begir deg ut på intimbarberings-eventyret!