Af • 1 februar, 2024

Profesjonelle hårklippere har blitt populære i mange norske hjem, og det er ikke lenger bare frisøren som ønsker det beste utstyret for hårklipping. Men de mange alternativene gjør det ikke enklere å velge den beste hårklipperen.

Derfor har vi laget en hårklipper test, hvor vi har testet mer enn 100 gode hårklippere på det norske markedet i 2024. Finn hårklipperen som matcher akkurat dine behov best.

Gå til avsnitt

Årets Beste Hårklippere – Best i Test

Hårklippere finnes i mange forskjellige prisklasser og er naturligvis forskjellige i funksjoner, teknologi, design og egenskaper. Pris og kvalitet henger ikke nødvendigvis alltid sammen, og du kan lett bli overrasket over hvor mye kvalitet du kan få for pengene.

Hårklipper testen sammenligner mer enn 100 klippere fra forskjellige merker, og vi har funnet de 7 beste hårklipperne for forskjellige behov. Slik kan du enkelt og trygt velge riktig første gang. Se årets hårklipper best i test nedenfor.

Vår bestselgende hårklipper

Denne Wella Professional Contura HS61 trimmer er faktisk vår bestselgende trimmer – siden den har allsidigheten til å trimme både hår og skjegg. Du kan trimme både uten avstandskam eller med avstandskam – dessuten er den perfekt for å utføre en svært detaljert trimming, slik at du kan oppnå gode skarpe resultater.

Du kan forvente en trimmer som lever opp til akkurat det den lover. I tillegg bråker trimmeren ikke, slik at du kan stå i stillhet og ordne din svært presise trimming.

Motorstyrke: Middels
Skjærehode bredde: 25 mm.
Bladtype: Selvslipende blader
Batterikapasitet: Opptil 35 minutter
Lengdeinnstillinger: Ca. 0,1 mm uten avstandskam, 3-6 mm med avstandskam
Støynivå: 60 dB – veldig stille motor
Vekt: 110 gram.
Kundeanmeldelser: 4.5/5 (24 anmeldelser) – Rasmus: «Den beste trimmeren jeg noensinne har hatt – ergo det beste kjøpet noensinne!«

Beste hårklipper til prisen

Remington HC500 Easy Fade Hårklipper er valgt som best til prisen og har en utrolig kraftig motor, som sørger for å klippe alle hårene jevnt. Med kombinasjonen av en sterk motor og selvslipte skjær i japansk kvalitet for et skarpere snitt, er du garantert optimale resultater hver gang du bruker Remington Easy Fade Hårklipper.

Trimmeren har en motor av sterk styrke og et stort utvalg i lengdeinnstillinger – fra 1,0 mm til 25 mm. Hårklipperen er utstyrt med 9 graderingskammer og 10 spesielt designet fade-klippekammer. Den gir deg derfor frihet til å skape din egen fade-stil. Med det justerbare skjæret kan du enkelt justere de ønskede avstandene. Bladene er av rustfritt stål og selvslipte, så de holder seg skarpe lenge. Trimmeren kan dessuten brukes med og uten ledning i 50 min.

Motorstyrke: Sterk motor, 7500 omdreininger.
Skjærehode bredde: 35 mm.
Bladtype: Rustfritt stål, selvslipende blader
Batterikapasitet: Opptil 50 min. klippetid per oppladning
Lengdeinnstillinger: 1,0 mm uten avstandskam, og totalt 19 avstandskammer opp til 30 mm.
Vekt: 240 gram.
Kundeanmeldelser: Ingen ennå – Denne trimmeren er med på grunn av pris/kvalitetsforholdet.

Det komplette hårklippersettet for frisør og hjemmeklipping

En nyhet fra BaByliss PRO, som kombinerer alt frisører og barbere kjenner merket for, denne gangen bare i et komplett hårklippersett kalt BaByliss PRO 4Artist Combo i den nye fargevarianten Gunsteel. I settet får du alt for en effektiv og ubesværet hårklipping og barbering. Den profesjonelle hårklipperen med en Super Motor leverer konstant og trådløs klipping.

Du får 2 trimmere, som begge har et metallhus for profesjonell og holdbar bruk. Den avanserte Lithium-teknologien for en vedvarende strømforsyning under bruk. Den børsteløse høymomentsmotoren sikrer høyeste effekt og alltid maksimal bladhastighet. Et komplett hårklippersett fra BaByliss PRO, som klipper ubesværet gjennom alle hårtyper – både tykt, langt og helt vanlig.

Hårklippersettet vinner en plass i vår hårklipper test, siden du får den fullkomne pakken. En profesjonell hårklipper, en kvalitets skjeggtrimmer, forskjellige skjærhoder, 8 avstandskammer og verktøy for å zero-gappe trimmeren. Du får selvfølgelig også alt for vedlikehold, så du har den beste hårklipperen i mange år frem.

Motorstyrke: Sterk EDM motor (utviklet i samarbeid med Ferrari)
Skjærehode bredde: 45mm presisjonsskjær
Bladtype: Japanske stålblader med Nikkel / Titanium belegg
Batterikapasitet: 120 min (kan også brukes kontinuerlig med ledning)
Lengdeinnstillinger: Justerbar fra 0,8 til 3,5 mm og 8 avstandskammer: 1,5 – 3 – 4,8 – 6 – 10 – 13 – 16 – 19 mm
Støynivå: Middels.
Vekt: 640 gram (hårklipperen)
Kundeanmeldelser: 5/5 (9 Google anmeldelser) Ingen anmeldelser fra våre kunder ennå.

Den beste hårklipperen 2024

Vår ‘Best i test’ i årets hårklipper test er Andis Cordless USPro™ Lithium Hårklipper. Hårklipperen er årets vinner, siden du får en profesjonell hårklipper fra et anerkjent merke, men til en utrolig fornuftig pris og med uendelige muligheter for varierte looks i frisyren din.

Hårklipperen fra Andis er god for hjemmeklipping, nybegynneren, men også for frisøren og dekker de fleste forbrukernes behov når det gjelder motorstyrke, batteri, skjærehode, funksjoner og lengdeinnstillinger. Du får en kraftig roterende DC motor med 5.500 omdreininger per minutt og den avanserte Lithium-teknologien, så du er sikret vedvarende og konstant strømforsyning under klipping.

Du får en hårklipper som klipper effektivt både med og uten ledning og et 40 mm skjærehode i karbonstål for rask og presis klipping. Hårklipperen klipper helt ned til 0,3 mm (med mulighet for å zero-gappe) og opp til 25 mm med de 9 medfølgende avstandskammene. Den har et ergonomisk og lett design og veier kun 280 gram.

Motorstyrke: Middels – med 5.500 omdreininger per minutt
Skjærehode bredde: 40 mm.
Bladtype: Karbonstål med titaniumbelegg
Batterikapasitet: 120 min (kan også brukes kontinuerlig med ledning).
Lengdeinnstillinger: Justerbart skjæreblad fra 0,3 til 1 mm og 9 avstandskammer: 1,5 – 2,4 – 3 – 4,5 – 6 – 10 – 13 – 19 – 25 mm
Støynivå: Middels
Vekt: 280 gram.
Kundeanmeldelser: 4,3/5 (106 Amazon anmeldelser) Ingen anmeldelser fra våre kunder ennå.

Den effektive og utholdende trimmeren

Andis Slimline® Pro Lithium T-Blade Hår- og Skjeggtrimmer er en trimmer med roterende motor, som best egner seg for å trimme nakken og arbeide lett rundt skjegget og ørene. Trimmeren er utstyrt med Lithium-ion-batterier som sikrer 2 timers bruk på bare 2,5 timers oppladning.

Andis Slimline® Pro Lithium T-Blade Hår- og Skjeggtrimmer er med stålblader som gir en jevn og effektiv trimming. Klipperen har et justerbart blad, Det er mulighet for å «zero gappe» maskinen.

Til tross for den enorme motorkraften, veier den lille hårklipperen kun 260 gram og ligger utrolig ergonomisk i hånden. Det gjør hårklipperen særlig enkel og komfortabel å bruke!

Motorstyrke: Middels
Skjærehode bredde: 25 mm.
Bladtype: Karbonstål med Titaniumbelegg
Batterikapasitet: 120 min
Lengdeinnstillinger: Fra 0,1mm til 0,3 uten avstandskam. 4 avstandskammer gir 1,5 – 3 – 6 – 10 mm.
Støynivå: 60 dB(A) (Veldig stille)
Vekt: 260 gram.
Kundeanmeldelser: 4,6/5 (500+ Google anmeldelser)

Den beste hårklipperen for frisøren!

BaByliss PRO FX8700GE Gold Hårklipper blir brukt i de beste profesjonelle salongene og vinner vår hårklipper test for frisøren. Den gir maksimal klippeeffektivitet og sikrer samtidig presisjon og et knivskarpt resultat med et blad i japansk stål med Nikkel og Titaniumbelegg.

Den har ekstrem motorkraft som blant annet betyr at den er en av de foretrukne og beste hårklipperne rundt omkring i verden. Den har en unik og kraftfull EDM motor utviklet i samarbeid med Ferrari. Motoren er en av de kraftigste på markedet og kan sammen med bladene, takle selv det tykkeste håret. Den klipper ned til 0,8 mm og kan zero-gappes ned til 0,2 mm. Verktøy for zero-gap medfølger og du kan se hvordan du gjør det her (engelsk).

Mange frisører og barberere favoriserer BaByliss Pro FX8700GE Gold for dens høymoments børsteløse motor, som gir høyeste effekt og maksimal bladhastighet uavhengig av hvilket hår den klipper. Den leverer høy strømledning eller trådløs bruk. Den har 5 justerbare innstillinger uten avstandskam opp til 3,5 mm og det medfølger 8 avstandskammer, som klipper opp til 19 mm.

Motorstyrke: Sterk (6.000 vibrasjoner per min.)
Skjærehode bredde: 45 mm.
Bladtype: Japansk Stål med Nikkel / Titanium belegg
Batterikapasitet: 120 minutter (eller konstant med høydrevet ledning på 3 meter)
Lengdeinnstillinger: Justerbart blad fra 0,8 til 3,5 mm og 8 avstandskammer: 1,5 – 3 – 4,8 – 6 – 10 – 13 – 16 – 19 mm.
Støynivå: Middels / Høy
Vekt: 640 gram.
Kundeanmeldelser: 4.8/5 (160 Google anmeldelser)

Hvilke parametere bedømmer vi hårklipperne ut fra?

Mikkel, vår hårekspert, har testet hårklippere gjennom flere år nå, hans store erfaring med klippere i alle prisklasser gjør ham til vår beste mann for å sette sammen vårt sortiment, og deretter finne den beste.

Vi bedømmer basert på fastsatte parametere. Dermed sikrer vi at alle anmeldelser er sammenlignbare. Vi går alltid ut fra følgende 8 parametere:

• Motorstyrke
• Skjærehode bredde
• Bladtype
• Batterikapasitet
• Lengdeinnstillinger
• Støynivå
• Vekt
• Kundeanmeldelser

Ny hårklipper – hva bør jeg vurdere?

Når du skal velge en hårklipper, er det noen forskjellige ting du bør vurdere. Skal din nye klipper kun brukes til håret? Eller vil du også kunne bruke den som skjeggtrimmer?

Det er også viktig hvor ofte du skal bruke trimmeren, hvilke lengdeinnstillinger du trenger, og hvor stor din tålmodighet er. Hvis du for eksempel er en utålmodig sjel som bare vil ha den perfekte klippingen på ingen tid, bør du velge en hårklipper med en sterk motor. Hårklipperens motor er avgjørende for hvor grundig og rask klipperen er.

For å gjøre valgene mer oversiktlige har vi valgt ut seks hårklippere i forskjellige prisklasser. Felles for dem alle er at de kan det de hver for seg skal kunne! Så du må faktisk bare finne ut hvilken av dem som passer best til dine vaner, ønsker og krav. Nedenfor følger beskrivelser av hver enkelt hårklipper basert på de viktigste syv parameterne for en profesjonell hårklipper.

FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilken hårklipper er best i test?

Vår ekspert Mikkel har valgt modellen Andis Cordless USPro™ Lithium som vinner i vår hårklipper test 2024.

Hvordan tester vi hårklippere?

Vår hårekspert Mikkel Fritsen står for våre anmeldelser av hårklippere. Han har 5 års erfaring med test og bruk av hårklippere, så han vet som ingen andre hva kvalitet er.

Kan man bruke en hårklipper som skjeggtrimmer?

Ja, men på grunn av det bredere hodet kan det være vanskelig å nå alle steder.

Hva koster en hårklipper?

En hårklipper trenger ikke å være dyr. De koster fra 300-2500 kr.

Hvordan bruker man en hårklipper?

Det avhenger av frisyren din. Men les vår guide «Slik klipper du deg selv», og lær hvordan du skal gå frem.

Nå kan du velge den riktige trimmeren

Nå vet du nøyaktig hva du kan velge mellom når du skal kjøpe en hårklipper. Det vil til syvende og sist alltid være en avveining mellom pris og kvalitet eller antall funksjoner. Det er viktig å merke seg at du godt kan få billige hårklippere som faktisk fungerer utmerket, men hvis du har erfaring med klippere og planlegger å bruke den fremover, er det definitivt verdt å kjøpe en litt dyrere modell av høy kvalitet.