Af • 1 mars, 2019

Har du mulighet til å få et fullskjegg? Hvordan er det best å gro skjegget? Og helt ærlig – er det ikke bare å la det gro?

Skjegg krever engasjement – det er en opplevelsesreise! Det å barbere seg har lenge vært normen – folk med skjegg var tross alt enten kjeltringer eller sjøfarere. De siste par årene har det heldigvis blitt mer og mer populært med skjegg. Kanskje det er på tide å legge fra seg barberhøvelen?

5 trinn til et flott fullskjegg

Genene dine spiller dessverre en stor rolle når det kommer til å gro et skjegg. Skjegg er genetisk bestemt, og det er ikke så mye annet å gjøre enn å akseptere at det er slik. Hvis du er en av de heldige som har en fantastisk skjeggvekst, bør du prøve å la det gro minst én gang i livet!

Når skjegget først er på plass skal du ikke se bortifra at det blir vanskelig å kvitte seg med det igjen – du blir rett og slett glad i det. Skulle utfallet være det motsatte, du takler rett og slett ikke skjegget, så er det bare å finne frem barberhøvelen – Du er uansett en erfaring rikere.

Trinn 1 – Dropp barberingen

Legg barberhøvelen på hylla og la skjegget gro. Gjør det eventuelt i en periode du har ferie eller lignende. Husk! Det er ingen grunn til å bekymre seg over hva andre sier og tenker om det nye skjegget ditt – Du er nydelig uansett!

Ikke bekymre deg, du trenger ikke å se usignert mens du venter på det fulle skjegget! Hvis det er hår på nakken eller andre steder du ikke vil, kan du enkelt tillate deg å fjerne det. Vi anbefaler at du fjerner håret på nakken med Njord R89 DE Safety Razor, det er lett å bruke og gir deg en behagelig og nær barbering.

Trinn 2 – Rens huden

Sørg for å holde huden ren. Vask med ansiktsvask hver morgen og kveld – ren hud oppfordrer til vekst. Husk også å vaske skjegget hver dag – jo lenger skjegget blir, desto større er sjansen for at det kan lukte litt.

Vi anbefaler en ansiktsvask som renser huden mot urenheter og døde hudceller uten å være for vanskelig. Her er Ole Henriksen The Clean Truth Foaming et godt valg.

Trinn 3 – Skrubb skjegget ditt

Dette trinnet er utrolig viktig! Og faktisk er dette trinnet altfor undervurdert. De døde hudceller ligger som en hud på huden og tetter porene. Det er nødvendig å fjerne de døde hudcellene slik at huden er frisk og pustende.

Hvis du ikke skiller huden, kan huden føles ganske grov og det kan føre til urenheter. Etter at du har skilt de døde hudceller unna, har du en fin, ren og frisk følelse – hvem elsker ikke den følelsen?

En peeling kommer etter at du har renset huden – det vil si en peeling er et annet skritt i hudpleierutinen. Vi anbefaler at du skreller huden 1-2 ganger ukentlig, da det vil holde huden din i toppform. Vi anbefaler Njord skrubbe, som er en mild skrubbe.

Trinn 4 – Få nok søvn

Sørg for at du gir kroppen din nok hvile – søvn hjelper nemlig med å reparere skadete hudceller og fremmer skjeggveksten.

Trinn 5 – Den sunne veien til fullskjegget

Husk! Vitaminer og kosttilskudd – og en sunn livsstil. Ta eventuelt 2,5 mg. Biotin daglig – et kosttilskudd som hjelper båd hud og negler med å vokse – Legg også B-vitamin inn i den daglige rutinen. Spesielt vitaminene B1, B6 og B12 får håret til å gro. Øk mengden protein i ditt kosthold – protein er i bl.a. kjøtt, fisk, egg og nøtter.

Husk at du skal drikke mye vann, det hjelper stoffskiftet og gir deg langt, tykt, sunt og flott skjegg!

Gode råd til din skjeggvekst

  • Bruk en krem med eukalyptus – det hjelper skjegget å vokse raskere.
  • Fjern tørr hud – når du fukter huden din hjelper det skjegget å vokse..
  • Sjekk ansiktet ditt om du har inngrodde hår – skjegg vokser ikke jevnt hvis det er inngrodde hår i veien.
  • Håndter stress på en sunn og avslappet måte – skjegg vokser raskere når du er avslappet, og mange helseeksperter mener at håret avslører hvor stresset du er.
  • Mosjon – forbedrer blodsirkulasjonen i ansiktet og fremmer hårveksten.
  • Ikke trim skjegget underveis – La det vokse i 4-6 uker og behandle det etter det.
Feilen mange gjør er å forme skjegget for tidlig. Selv om du har planlagt et bestemt type skjegg er det viktig ikke å røre det i de første fire ukene – Hvis du vil ha et flott skjegg!

Produktene du trenger for et nydelig fullskjegg

Skjeggtrimmer

Etter de fire ukene kan du begynne å lage skjegget – viktigst her er at du definerer en nakke- og kinnelinje. Og det er ganske umulig å gjøre det selv, så søk hjelp fra en profesjonell, for å hjelpe deg med å forme det første gang. Generelt er det imidlertid en god ide å forlate kinnet slik det er. Så med mindre skjegget ditt begynner på øynene, la det se naturlig ut.

Skjeggsjampo

Regelmessig skjeggvask med skjeggsjampo og -balsam er utrolig viktig – skjegget blir fort et lite paradis for bakterier om det ikke vaskes ordentlig! Bare tenk på matrester og lignende som faller ned i skjegget. Bakterier, smuss og annet drit som blir liggende irriterer huden i ansiktet, og gjør at man opplever kløe og irritasjon.

Vi anbefaler Beardsley Shampo. Den inneholder naturlige ingredienser og er utviklet for deg som ønsker et rent og pent skjegg. Ikke nok med at sjampoen gir deg et mykt og rent skjegg, den hjelper også mot utslett og irritert hud.

Bli kvitt irritert hud og kløe med skjeggolje

Skjegg balsam er like viktig som skjegg sjampo, og de utfyller hverandre så godt at du får de beste resultatene med begge produktene. Ikke bare gjør den ren og myk, den beskytter også huden din mot ubehagelige gener som utslett og irritasjon. Hvis du vil ha enda mer forsiktighet, bør du vurdere å investere i et balsam for skjegget ditt.

Ble skjegget en suksess?

Hvis du ikke velger å beholdet fullskjegget, er det enklest å ta det meste med en trimmer, og deretter barbere bort resten. Har du det som skal til – Tålmodighet og en smule testosteron? Det tar rundt regnet fire uker å få skjegg, inklusiv en kløende periode og kjipe kommentarer fra vennene. Men prøv det minst én gang i livet – hopp ut i det!