Af • 28 oktober, 2018

Når menn beslutter at de vil ha skjegg springer mange ut i det uten å være klar over hvordan de passer på det. De lar det gro til det ligner en jungel, og deretter klager mange menn over at det ser stygt ut og barberer alt bort igjen.

Produkter til skjegget

Slik pleier du skjegget – en enkel guide.

Ingen grunn til å gjøre det vanskeligere enn det er, men det krever egentlig bare litt basisviten og de rette produktene. Vi har laget en fin liten guide til deg slik at du helt enkelt finner de riktige produktene og får litt viten på en gang – Ikke dårlig vel?

1 – Matrester… Æsj!
Mange bruker vanlig sjampo/såpe i skjegget sitt. Dette er en feil – skjegget trenger mer «pleie» og fukt enn f.eks. håret på hodet. Skjegget sitter der du spiser og etterlater ofte matrester i skjegget. Eller en natt på byen med guttene kan det ikke unngås å søle litt øl i skjegget. Derfor er rengjøring kjempeviktig! Vi anbefaler en sjampo laget til skjegg for at du får det beste resultatet, mindre irritasjon og et velduftende skjegg!

2 – Husk alltid balsam
Skjegg kan fort bli stift eller få en veldig grov struktur. Det er derfor enkelt å få et mykt og pent skjegg hvis du bruker en balsam/conditioner til skjegget. Det gjør skjegget sunt og samtidig føles det helt fantastisk – og lukter godt.

3 – Elsk skjegget ditt! (Med duft)
Det er en naturlig del for en mann å fikse skjegget sitt. Derfor er det greit å ta seg god tid og verne om at det vokser korrekt og at du bruker de beste produktene for å gjøre det lekkert og attraktivt. Når du har dusjet og kommer ut er skjegget litt vått. Her anbefaler vi at du bruker en skjeggolje til fullskjegget ditt. Dette gjør at skjegget dufter godt og samtidig mykner det skjegget slik at det ikke stikker så mye.

Klipp og trim skjegget ditt – En fem-trinns guide

Vi har snakket om det mange ganger før, og vi kan hos Made4men ikke understreke nok hvor viktig det er å ha en skjegg trimmer for å kontrollere hårveksten på kinnene.

En skjegg trimmer gjør at du kan kontrollere skjegget ditt. Det finnes mange forskjellige med alle mulige funksjoner, og derfor finnes det også en til deg. Det er et universalt redskap som man også ofte bruker til håret på hodet. VI har satt sammen den ultimative guiden for å pleie og passe på skjegget ditt, og anbefaling av produkter slik at det er enkelt å navigere rundt i jungelen med barbergrei..

1 – Du blir nødt til det!

Første trinn for å passe på skjegget er selvfølgelig å kjenne skjegge ditt og hvordan det oppfører seg – akkurat som med håret på hodet. Det krever litt stussing av og til, og kanskje en tur til frisøren når det blir litt for langt. Skjegget ditt trenger også pleie, ellers fungerer det ikke! Det vokser lenger og du gir opp til sist og fjerner alt igjen. Det vil vi selvfølgelig ikke skjer, og derfor har vi lagd denne guiden.
2 – Følg ansiktskunturen!

En viktig ting du må være oppmerksom på er fyllen ned langs ørene. Hvis du tar hodet fremover virker det harmonisk, men hvis du motsatt sitter helt vanlig og ser nedover virker det plutstelig enormt i sidene. Dette er selvfølgelig ikke noe problem hvis du alltid går med hodet strakt… Men hvis du holder hodet helt vanlig, virker det bare proporsjonert feil! Derfor er det greit å trimme det ganske kort i sidene og ned langs ørene.

Vi anbefaler at du bruker en maskin med avstands-stykke – Gjerne 6, 9 eller 12 mm. Hvis du er mer til den gammeldagse måten kan du velge kam og maskin til samme oppgave.

3 – Double eller ikke?
Det andre punktet handler om litt selverkjennelse. Hvis du har dobbelthake – som de fleste mennesker – må du bruke denne strategien. Klipp skjegget helt tett til adamseplet med en skjeggtrimmer (0,5 eller 1 mm) og derfor følger du kanten på skjegget hele veien rundt i begge sider opp til ørene. Slik får du en fin kant på skjegget ditt. Hvis du ikke har noen dobbelthake må du bare trimme/barbere skjegge opp under haken og ha skjegget på haketrippen som det lengste punktet på hele skjegget. La huden under haken være fri. Husk alltid å følge de rette linjene ellers ser det fort uharmonisk ut.

4 – Trim barten!
Nå du har styr på alt det andre er det viktig å se på barten også. Dette er det ganske lave krav til. Det er veldig individuelt om man vil ha en stor eller liten barn. Hvis barten er lang har det lett for å bil irriterende og være i veien – spesielt når du spiser. Barten har egentlig ikke noen innflytelse på hvordan resten av skjegget fremstår. Det handler bare om å fremheve eller nedtone, men en ting må du gjøre – Trim det som sitter ved nesen slik at det ikke stikker ut over leppa! Hvis det stikker loddrette hår ut under nesen ser det uhygienisk ut. Et råd er å bruke en maskin med kam for lik lengde.

5 – Nå er du klar!
Med denne viten er du klar til nytt skjegg og skryt sammen med vennene. Det er selvfølgelig helt opp til deg, men lykke til med skjegget ditt! Hvis du kjøper en skjegg trimmer er det allerede et stort skritt på vei i riktig retning. Du kan tilpasse og forme skjegget ditt som du ønsker med en trimmer. Det krever selvfølgelig litt trening!

Skjegg må ha ubetinget kjærlighet!

Hvis du har skjegg, eller hvis du ønsker deg et, er det viktig å finne ut hvordan du egentlig kontrollerer et skjegg! Det er viktig å pleie det slik at det ser bra ut. Det er ikke et tilfelle at de med pent skjegg ser bra ut.

Det er utrolig viktig og relevant at man pleier og passer skjegget sitt. Når vi bruker ordet «pleie» er det selvfølgelig med vasking og rensing av skjegget. Husk derfor å vaske skjegget grundig slik at skjegget får en god lukt, og følg guiden her slik at du er godt på vei til et flott skjegg!