Af • 30 januar, 2019

Hvorfor er det viktig å eksfoliere huden din?

Først bør vi nok få det på det rene: peeling, skrubb, eksfoliering… Har du hørt mange av disse navnene, og lurt på dem? Kjært barn har mange navn. Støter du på disse tre navnene, så ikke fortvil, det er bare flere navn, men nøyaktig samme effekt.

Det er svært mange fordeler ved å eksfoliere. Huden din har godt av å bli eksfoliert, slik at de døde hudcellene, skitt og smuss kommer vekk fra huden. Det er ofte døde hudceller som sitter og blokkerer for huden, slik at det oppstår urenheter eller irritasjon.

Du tenker kanskje at det ikke er så viktig å eksfoliere huden din, men det er faktisk viktigere enn du tror. Det finnes flere forskjellige måter å eksfoliere huden på. Noen lager sin egen hjemmelagede peeling, mens andre kjøper en peeling. Du kan gjøre akkurat det du har lyst til. Det viktigste er at du vet at det finnes to forskjellige peelinger som kan brukes – en mekanisk peeling eller enzym-peeling.

Mekanisk peeling

Denne peelingen er den mest alminnelige og kjente peelingmetoden. En mekanisk peeling er en peeling som inneholder en form for korn, eller noe annet som kan skrubbe huden. Denne peelingen arbeider du selv med i ansiktet, og masserer den grundig, men forsiktig rundt i ansiktet, før du vasker den av.

Fordeler ved mekanisk peeling
er forskjellige fordeler ved en mekanisk peeling. Det er blant annet:

 • Fjerner de døde hudcellene, som sitter og blokkerer på hudens overfalte
 • urenheter, ujevn struktur og manglende glød

Ulempene ved mekanisk peeling
ser ut som mye, men det er det absolutt ikke. Her får du ulempene:

 • Mekanisk peeling kan være veldig vanskelig å kontrollere
 • kan få små rifter, hvis du peeler huden for hardt
 • Kan irritere huden din så mye at den begynner å få urenheter i protest over at det er for hardt
 • Er huden din svært sensitiv eller sart, anbefaler vi klart at du ikke bruker en mekanisk peeling – du kan forverre hudens irritasjon og sensitivitet markant med en mekanisk peeling

Hvis du peeler huden din, kjenner du kanskje følelsen av at du gir maks gass med peelingen, for nå skal huden bare bli helt ren! Det gagner dessverre ingenting. Du kan saktens bruke en mekanisk peeling, hvis du bare bruker den riktig! Så vær oppmerksom hvis du bruker denne metoden.

Utvalgte produkter

Enzym-peeling

Du tenker kanskje, hva er det? Det er faktisk ganske enkelt. En enzym-peeling er utrolig enkel å bruke. En enzym-peeling inneholder én eller flere enzymer som eksfolierer huden, slik at de døde hudcellene forsvinner. Enzymene kan f.eks. være papaya, kiwi, ananas, osv.

Fordeler ved enzym-peeling
du bruker en enzym-peeling, så fordeler du bare peelingen, og lar den sitte på huden i 5-10 minutter – alt etter din hudtype. Fordeler ved en enzym-peeling er:

 • Denne peelingtypen er utrolig mild og skånsom for huden
 • Du kan ikke overpeele huden din
 • Du kan ikke få rifter eller skader fordi du har peelet for hardt

Er huden din sensitiv eller sart, kan du med svært stor fordel bruke en enzym-peeling, da den er mild mot huden din.

Ulempene ved enzym-peeling
Det er faktisk ikke egentlig noen ulemper ved en enzym-peeling. Den er enkel å bruke, og alle hudtyper kan bruke en enzym-peeling, da den er mild og skånsom for en hud som ikke kan tåle friksjon.

Hvis det skal nevnes én ulempe ved enzym-peeling, er det om du lar peelingen sitte på huden over altfor lang tid. Det kan irritere huden. Derfor er det viktig at du har kontroll på hvor lang tid du kan tåle. Hold øye med huden din.

Viktig informasjon om peeling
Det er viktig at du peeler huden din 1-2 ganger i uken. Selvfølgelig avhenger dette av hvilken hudtype du har. Det er viktig at du tar hensyn til om du har en sensitiv eller sart hud, da du bør bruke peelingen din med omhu. Lytt alltid til og legg merke til huden, så kommer du lengst og til de beste resultatene.

Vet du når du skal bruke en peeling? Hvis du ikke vet når du skal bruke en peeling, er det etter at du har renset huden din. Et peelingprodukt er derfor produkt nummer 2 i hudpleierutinen din.

Utvalgte produkter

Best i test: Eksfoliering

For at vi skal kunne hjelpe deg best mulig, har vi selvfølgelig laget en best i test av våre eksfolieringsprodukter. Før du begir deg inn på en peeling, er det viktig at du har tatt stilling til hva du ønsker deg av en peeling. Skal det være en mekanisk peeling eller enzym-peeling.

Njord vinner årets peelingprodukt

En klassisk, men ekstremt effektiv ansiktspeeling fra Njord. Ikke nok med at det er en ansiktspeeling, men produktet er også dansk – er det ikke fantastisk? Ansiktspeelingen er mild, men den kan ikke brukes av den helt sensitive eller sarte huden.

Denne mekaniske peelingen renser huden i dybden, minimerer porestørrelsen, urenheter og døde hudceller. Ansiktspeelingen er utrolig enkel å arbeide med, og den er enkel å vaske av med vann. Du får en ubeskrivelig deilig og myk hud med Njord. Derfor vinner den årets peelingprodukt!

Vi anbefaler at du bruker denne peelingen 1-2 ganger i uken – igjen er det viktig at du vurderer hvordan huden din er.

Beste peeling for pris – 2-i-1 effekt!

Dette er et utrolig lekkert, enkelt og effektivt peelingprodukt fra Ole Henriksen.

Denne peelingen er en enzym-peeling, som bare skal sitte på huden og eksfoliere. Ikke nok med at den fjerner de døde hudcellene, den er også en ansiktsmaske. Det vil si, at du får en 2-i-1 effekt! Med produktets innhold av blant annet honning, råsukker og gresskarekstrakt, blir huden din vanvittig myk, glødende og strålende.

Selv om dette produktet både er en peeling og en maske, anbefaler vi at du fortsatt bare bruker produktet 1-2 ganger i uken.

Ansiktspeelingen er sinnssykt lekker, effektiv, og så lulter den nydelig. Videre er det enkelt at du har peeling og maske i ett produkt – derfor vinner denne peelingen den beste peeling for pris!

Det billige alternativet – tvil ikke på effektiviteten

Ønsker du en billigere ansiktspeeling, har du produktet her. Ta allikevel ikke denne peelingen for gitt – den er stadig eksepsjonelt god!

Peelingen er en mekanisk peeling, som er ekstremt dybderensende, og er derfor best for den fete eller kombinerte huden – denne peelingen er ikke for den sensitive eller sarte huden. Den fjerner de døde hudcellene som ligger på overflaten av huden og blokkerer. Videre stimulerer peelingen talgproduksjonen, slik at du unngår fremtidige urenheter, samt den fete eller skinnende følelsen.

Denne ansiktspeelingen gir vi prisen får det billige alternativet – sel om den er billig, er den ekstremt effektiv!

Den største hiten innenfor peelingprodukter akkurat nå

Du har nok sett en slik her før – og det er det god grunn til, fordi de blir utrolig mye omtalt for tiden. En dermaroller er nok det mest effektive, når det gjelder å stimulere cellefornyelsen helt i dybden, og å peele hudens overflate.

En dermaroller setter i gang cellefornyelsen, og dermed skjer det en utskiftning av cellene nede i underhuden. Den skyver alle de gamle og ødelagte cellene opp til overflaten, og sørger for at de nye som kommer, er friske og boostet.

En dermaroller er derfor bra, hvis du ønsker å sette cellefornyelsen ekstra i gang, samtidig som at du får en svært feilfri hud, da en dermaroller kan arbeide med aldringstegn som linjer og rynker, samt gamle og nye arr og pigmentskader. Derfor kan en dermaroller virkelig gjøre underverk for deg som ønsker litt ekstra pleie.

Hvilken hud oppnår du ved eksfoliering?

Når du peeler huden din, oppnår du svært mange fordeler! Du oppnår blant annet at huden din:

 • Får en jevnere struktur
 • Hudormer og urenheter minskes
 • Porestørrelsen minimeres
 • Huden din føles mykere
 • Mere strålende hud
 • Huden er fylt med mere glød

Som du kan se, er det utrolig mange fordeler ved å peele huden. Vi anbefaler også på det kraftigste at du peeler huden, da det er en slags trening for huden din. Den skal holdes i form, akkurat som kroppen din skal. Blir den ikke eksfoliert, kan huden din begynne å eldes raskere og tidligere. Hvem vil ikke gjerne se ungdommelig ut lengst mulig?