Af • 29 oktober, 2023

Det finnes utallige hårtrimmere på markedet, og dette kan gjøre det vanskelig å finne den som treffer akkurat dine behov. Pris er ofte en avgjørende faktor, derfor har vi funnet eksempler på gode trimmere innen forskjellige prisklasser – målet er å gjøre markedet mer overskuelig for deg så du får en litt enklere jobb når du skal finne en god trimmer som matcher dine krav vedgjørende kvalitet, egenskaper og pris.

Gå til avsnitt

Vår vurdering

De beste hårtrimmerne er valgt ut basert på ulike parametere, som våre eksperter vurderer som det mest essensielle ved en kvalitetshårtrimmer. Vi har funnet flere vinnere for å dekke ulike behov. Se årets vinnere nedenfor og les den fulle vurderingen av de beste hårtrimmerne under.

Ny hårtrimmer – hva må jeg tenke over?

Hos Made4men.no er vi opptatt av å ha produktene som passer akkurat deg. Det gjør at vi titt og ofte prøver ut de ulike produktene for å sikre oss at de lever opp til dine forventninger. Vi har fokusert på hårtrimmere denne gang, da dette er en essensiell del av en hver mann´s personlig pleie, men også et produkt det er vanskelig å vite hva man trenger.

Når du skal velge en hårtrimmer er det et par ting du bør overveie. Det er viktig å tenke over om du kun skal ha en hårtrimmer eller om den også skal brukes som skjeggtrimmer, hvor ofte du brukere trimmeren og hvilke lengdeinnstillinger du har bruk for. Tålmodighet er et annet punkt som kan ha stor betydning for ditt valg. Er du en utålmodig sjel som har lyst til få det hele overstått så fort som mulig, vil det være lurt å gå for en hårtrimmer med sterk motor – Styrken på motoren avgjør hvor grundig og rask trimmeren er.

For at testen faktisk skal la seg gjennomføre i løpet av året, har vi valgt ut 5 forskjellige trimmere fra 5 forskjellig prisklasser. Fellesnevneren er at alle fem er gode trimmere innenfor sin prisklassen. Du skal finne ut hvilke vaner, ønsker og krav du har og se hvilken som vil passe deg best.

Du får her presentert en beskrivelse av hver enkelt trimmer, ut i fra de 7 viktigste parametrene for en profesjonell hårtrimmer:

• Motorstyrke
• Trimmerhode bredde
• Bladtype
• Batterikapasitet
• Lengdeinnstillinger
• Støynivå
• Vekt

Den beste hårtrimmer for familien

Hårtrimmeren Cordless USPro fra Andis kommer med en kraftig roterende DC-motor med 5500 rpm. Den intelligente litiumteknologien sikrer kontinuerlig strømforsyning og konstant knivhastighet under klipping. En hårtrimmer med mange lengdeinnstillinger, trådløs og i ergonomisk design – perfekt for hele familien.

Det integrerte klikksystemet gjør det mulig å kutte fra 0,3 – 2,5 mm uten avstandskam. Ytterligere 9 avstandsstykker er inkludert som tillater kapping fra 1,5 – 25 mm.

Hårtrimmeren har alt for vedlikehold, som gjør at den fungerer i mange år. Du får god kvalitet til en fornuftig pris. Denne hårtrimmeren fra Andis veier 25% mindre enn forrige modell og veier derfor kun 280 gram. Andis er et anerkjent merke – både for frisører, profesjonelle og hjemmefrisører. Hårtrimmeren gir deg uante muligheter for varierende utseende og har en driftstid på 2 timer med 90 minutters lading.

Motorstyrke: Stærk
Trimmerhode bredde: 40 mm.
Bladtype: Presisjonsblad i karbonstål med titanbelegg.
Lengdeinnstillinger: Justerbart skjærehode gir deg mulighet til å klippe alt fra 0,3-2,5 mm. Avstandskamme : 1.5, 2,4, 3, 4.5, 6, 10, 13, 19 og 25 mm
Vekt: 280 gram

Den mest populære hårtrimmeren på markedet

Wella Xpert Chrome HS71 Hårklipper
Wella Xpert Chrome HS71 Hårklipper brukes av de mest profesjonelle hårsalonger. Den gir profesjonell klippekomfort, og sikrer samtidig presisjon og styrke ved hjelp av et hode av edelstål som kan klippe i 0,5 mm / 1,5 mm / 2,5 mm.

Selve klippehastigheten styres av en mikroprosessor for å gi deg optimal klippehastighet hver gang.

Wella Xpert Chrome HS71 Hårklipper veier bare 260g, har et lekkert kompakt design og er utformet ergonomisk slik at den ligger godt i hånden. Dette, sammen med et Soft Touch-belegg, sikrer et godt grep om hårklipperen. Et LED-display sikrer deg oversikt over når du skal lade opp batteriet.

Motorstyrke: Middel
Trimmerhode bredde: 45 mm.
Bladtype: Titaniumbelagte, selvslipende blader.
Batterikapasitet: Opp til 150 min. klippetid pr. lading.
Lengdeinnstillinger: Fra 0,4 mm til 42 mm. med 0,1 mm. intervall. 3 avstandskammer medfølger.
Støynivå: 78 dB (A)
Vekt: 255 g

Den beste hårklipperen på markedet – Vår testvinner

Wahl Professional Cordless Magic Clip Hårklipper
Wahl Cordless Magic Clip er et absolut Rolls-Royce indenfor hårklippere og kommer fra deres 5-stjernet serie. Hårtrimmeren er markedets bedste til overgange og fade. En professionel, kraftfuld og effektiv hårtrimmer fra Wahl. Den unikke crunch-blade teknologi giver dig uanede muligheder og er designet til at giver en helt præcis klipning.

Hårtrimmeren er trådløs, men kan også fungere med ledning. Den er derfor perfekt for både frisører og hjemmeklipp. Den har et justerbart skjærehode som skjærer fra 0,8-2,5 mm og kan zero-gappes slik at det skjærer helt ned til 0,2 mm. Du får 8 avstandskammer som skjærer opp til 25mm, så mange muligheter til å skape et detaljert og variert utseende.

Du får et praktisk håndtak, som gjør at trimmeren ligger godt i hånden. Den avanserte litiumteknologien sikrer deg en kontinuerlig strømforsyning og konstant bladhastighet under bruk. Ja og da er det en av de best rangerte hårtrimmerne på google med 4,9 stjerner av 5.

Motorstyrke: Sterk (DC Motor Lithium-ion, 5500 rpm)
Trimmerhode bredde: 40 mm.
Bladtype: Crunch-blade i forkrommet rustfritt stål
Batterikapasitet: 90 min. klippetid pr. lading.
Lengdeinnstillinger: Fra 0,8 til 2,5 mm med justerbart skjærehode og opptil 25 mm med avstandskam (1.5, 3.0, 4.5, 6, 10, 13, 19, 25).
Støynivå: 82 dB (A)
Vekt: 285 g

Kvalitets hårtrimmer i gull-design til frisøren

BaByliss PRO FX8700GE Clipper Gold
Hårtrimmeren i gull fra BaByliss PRO er kanskje en av de mest kjente på markedet blant barbers og frisører. Det er ikke uten grunn. Den gir et profesjonelt og sylskarpt resultat. Trimmeren har en kraftig EDM-motor utviklet i samarbeid med Ferrari samt knivblad som er laget av japansk stålkniv, som gir en sylskarp finish. Trimmeren kan zero-gappes til 0,2 mm ca. og verktøy for å gjøre det er inkludert.

Trimmeren har en justerbar kniv med 5 innstillinger på 0,8 – 1,4 – 2,0 – 2,8 – 3,5 mm og 8 avstandskammer på 1,5 – 3,0 – 4,8 – 6,0 – 10,0 – 13,0 – 16,0 – 19,0 mm, som gjør det mulig å skape et variert resultat. Trimmeren har et oppladbart/lysnet Li-ion-batteri, som ved 3 timers lading fungerer til 2 timers drift.

Trimmeren er perfekt for frisøren. Den har en børsteløs motor, som gjør at du alltid har maksimal ytelse, vedvarende knivhastighet og effektiv klipping hele dagen.

Motorstyrke: Sterk (EDM-motor utviklet i samarbeid med ferrari med 6000 rpm)
Trimmerhode bredde: 45 mm.
Bladtype: Presisjonsblad i japansk stål med nikkel / titanbelegg
Batterikapasitet: 2 timer
Lengdeinnstillinger: Justerbart skjærehode fra 0,8 – 3,5 mm. 8 avstandskammer med 1,5 – 3 – 4,8 – 6 – 10 – 13 – 16 – 19 mm.
Støynivå: 71 dB (A)
Vekt: 640 g

Den billige og utholdende hårtrimmer

Njord Hårtrimmer
Njord Hårtrimmer har en utrolig kraftig motor som sørger for å klippe alt håret jevnt. Med kombinasjonen av en kraftig motor og selvslipende kutter med 42 graders vinkel for et skarpere kutt, er du garantert optimale resultater hver gang du bruker Njord Hair Trimmer.

Trimmeren har en motor med høy styrke og et bredt utvalg av lengdeinnstillinger – fra 0,5 mm til 30 mm. Hårtrimmeren kan skjære inn normalt og har samtidig innebygd tynningsfunksjon. Bladene er rustfritt stål og selvsleppende, så de holder seg skarpe i lang tid. Trimmeren kan også brukes med og uten ledning i 50 minutter.

  • Motorstyrke: Stærk motor, 7500 omdrejninger
  • Bredde skjærehode: 35 mm.
  • Bladtype: Rustfrit stål – selvslipende blader
  • 65 min ledningsfri
  • Justerbar fra 0,5 mm – 30 mm
  • Lydnivå: 78 dB(A)
  • Vekt: 160 g.
  • 3 års garanti

Panasonic ER DGP72 Hårtrimmer

Panasonic ER DGP72 Hårtrimmer
Panasonic ER DGP72 har en sterk motor og en høy kuttehastighet, som resulterer i en profesjonell klipp. Med på kjøpet får du 3 avstandskammer med lengder fra 0,8 – 15 mm. Den har titanium belagte blader som holder seg skarpe over lang tid, og med den sterke motoren får du raskt orden på håret. På én time har du fullt batteri, som gir deg 50 minutter med trimming. Kan brukes med og uten ledning.

Motorstyrke: Sterk – 10.000 omdreininger i minuttet
Trimmerhode bredde: 45 mm.
Bladtype: Titaniumbelagt selvslipende blader
Batterikapasitet: 50 minutters trimming pr. lading.
Lengdeinnstillinger: 0,8 – 1,1 – 1,4 – 1,7 – 2 mm. 3 avstandskammer med 3 – 4 – 6 – 9 – 12 – 15 mm.
Støynivå: 75 dB (A)
Vekt: 265 g

Forhåpentligvis har denne guiden gjort valget av hårtrimmer noe mer overskuelig. Du har fått presentert 5 forskjellige hårtrimmere innen 5 forskjellige prisklasser, og kan nå – helt på egenhånd – finne ut hva som er viktig for deg og dine behov.