Kreatin
Jonas Primdahl
Ansvarlig for Made4men
Hvis du ønsker å øke muskelmassen din eller redusere muskelstølhet og restitusjonstid, bør du prøve kreatin. Kreatin øker innholdet av kreatinfosfat i musklene dine, noe som fremmer prestasjonsevnen din.
Kreatin er spesielt gunstig for idretter som krever rask og eksplosiv kraft, som styrketrening, sprint eller ishockey. Trener du ofte eller hardt, kan du med riktig trening oppnå betydelig større muskelmasse ved bruk av kreatin.
Vil du bli større og mer muskuløs, finner du vårt utvalg av kreatin rett nedenfor.
På nåværende tidspunkt er Kreatin ikke tilgjengelig
Slik gjør du
- Vei opp 3 gram kreatin, eller bruk den medfølgende måleskjeen.
- Bland pulveret med enten vann, melk eller den væsken du foretrekker.
- Inntas etter trening.
Inntak
Det er mange diskusjoner om når man bør ta kreatin. Vi anbefaler at man tar det etter trening, sammen med noen raske karbohydrater. Man sier at etter trening øker insulinresponsen, og at man dermed lettere tar opp kreatin i kroppen.Det er viktig at du ikke overskrider den anbefalte dosen på 3 gram uten å ha rådført deg med legen din.
Bivirkninger
Det er som utgangspunkt ingen dokumenterte helsefare ved å ta kreatin, men det sies at det er lurt å ta en pause etter 6-8 ukers bruk. Dette er for kroppens egen kreatinproduksjon, som kan stoppe opp hvis du tar kreatin for lenge. Dette er et mye diskutert tema, men det kan være lurt å være på den sikre siden og ta en liten pause.Få større muskler
Det er viktig å minne seg selv på at kreatin ikke er et mirakelmiddel. Det er ikke alle som får samme effekt, og det skjer ikke over natten. De effektene kreatin har er:- Økt kapasitet, det vil si flere repetisjoner i korte treningsøvelser.
- Større muskelmasse kombinert med styrketrening og kosthold.
Når du tar kreatin, binder du mer væske i musklene, noe som får deg til å se større ut. Selve muskelcellene stimuleres også og vokser. Det viktigste med kreatin er at det ikke er en mirakelkur. Det kan gi deg et løft i treningen, sammen med et variert kosthold.