Af • 28 oktober, 2021

Ekte menn har skjegg! Spesielt i disse tider er det moderne med skjegg, men det er ikke alle av oss som er så heldige å kunne vokse stort og helskjegg.

Hvis du fortsatt er teenager og ikke har skjegg, så ikke bekymre deg. Det er nok tid for deg til å utvikle deg og få mye skjegg.

I dette innlegget kan du lese de generelle tipsene og 9 enkle trinnene for hvordan du får skjegget til å vokse og bli tykkere.

Gå til avsnitt

Prøv å se på familien din

Har faren din, onkelen din, fetter, bestefar osv. Skjegg? Skjeggvekst har mye å gjøre med genene dine. Derfor er det som sagt en god idé å se på hvordan skjeggveksten er i familien generelt.

Hvis faren din har fullskjegg, og det generelt er mye skjegg i familien, kan den manglende skjeggveksten din bl.a. skyldes feil kost eller generelt hormonelle forandringer i kroppen din. Til det kan f.eks. bruke kosttilskuddet Priorin. Priorin er et kosttilskudd utviklet til menn og kvinner som lider av hårtap. Tynt hår er helt vanlig i Norge og skylles forbigående endringer i syklussen i håret. Det kan være mange forskjellige årsaker til hårtap, og deriblant kan det være feil kost eller hormonelle forandringer. Hvis ditt problem er en av disse tingene, kan Priorin være din redning!

Barber deg ofte

Jo oftere du barberer skjegget ditt, jo større sannsynlighet er det at det blir sterkere og gror raskere. En god barberhøvel hjelper deg med dette – en god barberhøvel tar helst hårene helt nede ved hårroten/hårsekkene. Det er også viktig at du sørger for at høvelen din alltid er ren og skarp slik at du får et optimalt resultat – Hver gang!

Her kan du bruke RazorPit som sliper barberbladene dine. Med den nye RazorPit får du opp til 150 barberinger i ett barberblad. Slik sparer du både miljøet for forurensing, og deg selv for mange penger. RazorPit gir deg derfor et fantastisk resultat – hver dag.

Sov godt og trygt

Håret vokser hele tiden, og vokser raskere når du hviler deg. Sørg for at du får en god nats søv hver eneste dag.

Hold ansiktet rent

Det er viktig at du bruker en god ansiktsvask og renser ansiktet ordentlig. Det er viktig å få bort skitt og bakterier på områdene slik at skjegge kan vokse i fred. Porene dine må være rene. En god ansiktsrens er f.eks. Njord Face Wash som fjerner urenheter og porer som er stoppet igjen. Den renser huden uten at den blir tørr.

Et liv uten barbering!

Hvis du har prøvd de forskjellige tips i noen uker uten at det er skjedd noe, er det kanskje ikke meningen at du skal ha skjegg og må akseptere at slik er det bare. Du kan derfor tenke på alle de mennene som hater å barbere seg hver dag, og hvor heldig du er som slipper det (det kan fort bli for mye i lengden).

FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvorfor får jeg ikke skjegg?

Hvis du er under 30 år vil det være en sannsynlighet for at skjegget ditt fortsatt vokser. Det kan være faktorer som påvirker skjeggveksten din som stress, kosthold, trening og søvn. Imidlertid kan det også bare være genetisk.

Hvordan får jeg mer skjegg?

Noen ting som kan hjelpe deg på vei mot bedre skjeggvekst er at du sover godt, spiser variert, trener og mestrer stress. Da kan du bruke produkter som stimulerer skjeggveksten.

Hvilke produkter er gode for å øke skjeggveksten?

En skjeggrulle (derma roller), er med på å stimulere hårsekkene dine, og kan sammen med for eksempel skjeggserum, olje eller eliksir hjelpe skjeggveksten på vei. En myk børste kan også øke blodsirkulasjonen rundt skjegget.

Hvilke kosttilskudd kan forbedre skjeggveksten din?

Det finnes flere typer kosttilskudd som hjelper deg for normal hårvekst, og siden skjegget også er hår, kan de også ha nytte der. Men det finnes også kosttilskudd spesielt laget for skjegg for menn.

Ikke la savnet skjegg stoppe deg!

Over tid har det vært mulig å vurdere at skjeggets potensiale utvikler seg frem til du er rundt 30 år. Vær derfor ikke nervøs hvis du er i midten av tjueårene og føler at skjegget mangler saft og kraft. Over tid vil du oppdage at de fleste «skallete flekker» vil bli fylt.

Når dagen er omme gir skjeggvekst eller mangel på samme i overhengene grad av plager – ingenting annet. Faktisk utgjør genetikk 85 % i denne sammenhengen, så det er grenser for hvor mye du kan gjøre selv.

Så ta en titt på faren eller bestefaren din og du har en god ide om hvor nydelig skjeggvekst du kan forvente!