Af • 12 mars, 2019

Vi vet det all, fasongen på håret skal gjerne være fast – spesielt hvis vi skal ut eller på tinder-date! Du har akkurat kledd deg slik at klærne sitter helt perfekt – men frisyren spiller bare overhodet ikke på lag. Du har akkurat kledd deg slik at klærne sitter helt perfekt – men frisyren spiller bare overhodet ikke på lag.

Her kan en god voks virkelig gjøre underverker. Hårvoksen gir deg ikke bare en tøffere frisyre, men gjør også at håret ikke faller ned i løpet av kvelden (det er det verste!). I denne artikkelen går vi litt dypere ned i emnet!

Våre mest solgte hårvoks

Den ultimate guide til hårvoks er naturligvis ikke komplett uten en rekke produkter. De følgende produktene gjelder for forskjellige type hår, så her finner du garantert en som passer for deg:

1. Njord Hair Wax

Her har du vår mest solgte voks, og det er fra dansk Njord. De har vært her, prøver å lage en meget allsidig voks og det må sies at de har lyktes. Du får et fint og naturlig matt utseende, men samtidig er det mange lag, slik at håret blir akkurat der det burde være.

Du oppdager straks hvor deilig det er når du åpner bøtte. Duften av sitrus og sjøsalt kommer frem umiddelbart, og det er åpenbart en veldig god kombinasjon, fordi duften kan være god og du vil bare legge nesen i bøtte.

Så hvis du vil ha en voks som passer de fleste lengder og stiler, så er det klart Njord Hair Wax du må gå etter. Som du sa, får du både det super hyggelige laget, men uten at du må kjempe den ut av bøtte eller distribueres i håret.

2. ID Hair Extreme Titanium

Har du hår som lever sitt eget liv? I dette tilfellet er denne voksen perfekt for deg, en av våre vokser med høyeste styrke. Gir deg utrolig bra team og frisyren varer hele dagen. Fordi det er vannbasert, er det utrolig enkelt å vaske ut etter bruk.

Så hvis du vil ha et ekstremt hold og en naturlig glans i håret ditt, så er det Id Hair Extreme Titanium, som er det riktige valget for deg. Den er ideell for styling litt lengre hår, eller hvis du har kort hår og vil ha et sterkt grep.

2. ID Hair Extreme Titanium

Denne voksen er perfekt for tykt hår. Det holder håret godt sammen, men gir et glatt utseende, og så er det nesten uansett hvor tykt håret ditt er. Det er den kraftigste voks fra Rock Hard-serien og er for de som vil ha total kontroll over håret hele dagen.

Voksen har en litt atypisk duft av banan tyggegummi, men det fungerer faktisk veldig bra og lukter veldig bra. Så hvis du vil ha full kontroll over ditt kanskje typiske litt lengre hår, så er det riktig voks for deg.

4. HairDo! Organic Mud Wax

Som navnet antyder, gir denne voks håret ditt et matt utseende. Denne voksen er best for kort hår, men som mange andre kan den brukes til de fleste hårtyper. I tillegg holder den spesielt godt i varmere vær, selv om du svetter litt, så hvis du drar sørover på ferie, er dette ekstra bra.

Den voksnen inneholder ikke lanolin, som før, noe som medførte at voksne raser når svette eller blir vått hår. Det gjør voksen åpenbar for bruk hvis du gjør mye sport og ønsker å ha et godt lag samtidig.

5. American Crew Fiber

Her har du en fibervoks fra American Crew, som navnet også forteller fint. Voksen legger mye volum og tekstur til håret og gir et godt grep som er veldig fleksibelt. Fibervoks gir håret et naturlig matt utseende og er vanligvis veldig bra i kortere hår.

Så hvis du vil ha en fibervoks som er veldig fleksibel og gir deg stylingsalternativer hele dagen, så bør du tydelig gå på American Crew fibervoks.

6. Dear Barber Mattifier Hårvoks

Her får du en voks fra Kjære Barber, og som du ser med en gang, ser det ikke ut som de andre. Dear Barber går i detalj og uttrykkes i den spesielle «bøtte» som er laget av tre og med deres logo.

Selvfølgelig får du ikke bare en fin innpakning. Kjære Barbers voks gir et sterkt grep og tilhører hårvolumet. Du får et helt matt utseende, og håret ditt er massert av struktur. så hvis du vil ha noe annet som også ser spesielt ut, så er det definitivt Dear barbers voks du må gå etter.

Hva er hårvoks egentlig?

Det har du sikkert lurt på. Hårvoks er et stylingprodukt for håret, som navnet antyder. Den skiller seg fra gelé ved at den ikke inneholder alkohol. Mange menn foretrekker å bruke hårvoks, da det er så mye enklere å sette og designe en frisyre med den. Hårvoks gir håret ditt struktur, men uten alt klisset som en gelé gjør.

Hårvoks kommer allikevel i mange forskjellige varianter, og derfor kan en hårvoks saktens minne om en gelé – det handler om hvilken variant man velger!

Hvorfor skal jeg bruke voks?

Kan du huske den ikoniske frisyre-trenden fra 90-årene med spissene? Hvis du er for ung til å huske det, så se bare på N’Sync for det ultimate eksempelet. Det er allikevel høyt sannsynlig ikke den looken du forsøker å treffe, men om ikke annet, så har du tatt poenget! 

Forestill deg istedet en solbrun mann, med et smart jakkesett og en smart firsyre. Med andre ord, mer Brad Pitt og George Clooney enn en 90-årenes Justin Timberlake.

Det kan godt være at det er litt klisjé, men jo bedre du ser ut til daglig, desto større er sjansen for suksess i livet ditt. Det er de små ting som teller. Folk legger merke til flotte mennesker, eller en smart firsyre, og det forteller dem at du er drevet av ambisjon. Av nettopp den grunnen, skal du investere i en god hårvoks.

Hvordan velger jeg den rette hårvoksen?

Like forskjellig som hår kan være, like mange forskjellige hårvokser eksisterer det. Hvis du aldri egentlig har brydd deg om hårvoks, kan det være vanskelig å finne den rette. Her handler det iallefall ikke om å bare finne den første og den billigste.

Hvis du på forhånd har tykt hår, er det ikke noen vits i å velge en hårvoks som nettopp gir mer volum og tykkelse. Det kan godt bli for mye av det gode. Du skal velge en voks som passer til akkurat ditt hår, om det så er langt, kort, tykt eller tynt.

Mange hårprodukter indikerer via et tall på produktet hvor mye hold det har. F.eks. hvis du ser tallet 3 på en voks, er det typisk en voks som ikke gir altfor mye struktur og hold, mens 5 og 6 gir svært mye. De lave tallene er ofte for finere hår, mens produktene i den høye enden, er ideelle for tykt og sterkt hår.

Nesten alle hårvokser har et slikt tall, samt en beskrivelse av den type hår den er ment for. Videre er det en beskrivelse av innholdsstoffene, og til sist en beskrivelse av om produktet gir deg en matt eller skinnende look. Hvis du fortsatt er i tvil om hvilket produkt du skal velge, kan du eventuelt spørre firsyren din. Vedkommende vet det helt sikkert.

Optimalisere frisyren med hårvoks!

Det kan være en god idé å investere i en trendy frisyre, hvis man, som mann, gjerne vil forbedre sin fremtoning og utseende. De fleste av de moderne frisyrene som man ser i dag, krever en god hårvoks. Det er absolutt verdt pengene.

Den klassiske tilbakestrøkne frisyren eller sideskillen, som begge er spesielt populære i dag, krever hårvoks av høy kvalitet.

En annen frisyre som mange jenter elsker hos menn, er den litt pjuskete undercut. Frisyren er moderne, og signaliserer derfor at du kjenner til trendene, og at du tar vare på deg selv.

Kort sagt

Hårvoks er et relativt nytt produkt, men har raskt blitt en favoritt hos de fleste menn. Det kan hjelpe deg med alt fra klassiske Hollywood-frisyrer, til de mer ungdommelige. net gir deg en viss fleksibilitet, som andre hårprodukter ikke klarer å gjøre. Og så er det nesten likegyldig om du skal i en viktig jobbsamtale, eller håper på å imponere den søte brunetten fra studiene.

Den gir deg en viss fleksibilitet, som andre hårprodukter ikke klarer å gjøre. Og så er det nesten likegyldig om du skal i en viktig jobbsamtale, eller håper på å imponere den søte brunetten fra studiene.

Hårvoks har kommet for å bli, og du kan likegodt investere i en høykvalitets hårvoks, som er bra for håret ditt, og som kan gi deg den frisyren du lenge har gått og tenkt på.

Vi hører gjerne fra deg hvis du har flere tips om å velge hårvoks, og hvilken favoritt du har selv.