Af • 12 mars, 2018

Vi vet det alle!
Fasongen på håret skal gjerne være fast – spesielt hvis vi skal ut eller på tinder-date!

Du har akkurat kledd deg slik at klærne sitter helt perfekt – men frisyren spiller bare overhodet ikke på lag.

Her kan en god voks virkelig gjøre underverker. Hårvoksen gir deg ikke bare en tøffere frisyre, men gjør også at håret ikke faller ned i løpet av kvelden (det er det verste!).

I denne artikkelen går vi litt dypere ned i emnet!

Våre mest solgte hårvoks

Den ultimate guide til hårvoks er naturligvis ikke komplett uten en rekke produkter. De følgende produktene gjelder for forskjellige type hår, så her finner du garantert en som passer for deg:

1. ID Hair Soft Silver:

Denne er ideell for menn med kort og middels langt hår, og den gir deg et medium hold. Videre klistrer den ikke, og lukter riktig godt!

2. ID Hair Extreme Titanium:

Har du hår som lever sitt eget liv? I såfall er denne voksen perfekt for deg, som én av våre vokser med den høyeste styrken. Den gir deg utrolig godt hold, og frisyren holder hele dagen. Da den er vannbasert, er den utrolig enkel å vaske ut etter bruk.

3. Renati Rock Hard IRS:

Denne voksen er perfekt til tykt hår. Den holder godt på håret, men gir en glatt loook, og så er det nestet det samme hvor tykt håret ditt er.

4. Renati Matt Mud:

Som navnet antyder, gir denne voksen håret ditt en matt look. Denne voksen er best til kort hår, men kan akkurat som mange av de andre brukes til de fleste hårtyper. Videre holder den svært godt i varmere vær, selv om du svetter litt, så om du skal sydover på ferie er denne ekstra god.

5. Dear Barber Shaping Cream Hårvoks :

Har du tynt hår, som holder dårlig på strukturen? I såfall er denne perfekt til deg, da den er laget spesielt for tynt hår.

6.Njord Hair Wax:

Hvis du har tynt hår, så overvei sterkt denne voksen. Den gir både hold og volum, og dufter fantastisk!

7. Ted Baker Hair Mud:

Denne voksen er spesielt god til tykt og ustyrlig hår. Voksen er enkel å arbeide med, og der for er det enkelt å style og forme håret ditt med den.

Hva er hårvoks egentlig?

Det har du sikkert lurt på. Hårvoks er et stylingprodukt for håret, som navnet antyder. Den skiller seg fra gelé ved at den ikke inneholder alkohol. Mange menn foretrekker å bruke hårvoks, da det er så mye enklere å sette og designe en frisyre med den. Hårvoks gir håret ditt struktur, men uten alt klisset som en gelé gjør.

Hårvoks kommer allikevel i mange forskjellige varianter, og derfor kan en hårvoks saktens minne om en gelé – det handler om hvilken variant man velger!

Hvorfor skal jeg bruke voks?

Kan du huske den ikoniske frisyre-trenden fra 90-årene med spissene? Hvis du er for ung til å huske det, så se bare på N’Sync for det ultimate eksempelet. Det er allikevel høyt sannsynlig ikke den looken du forsøker å treffe, men om ikke annet, så har du tatt poenget! 

Forestill deg istedet en solbrun mann, med et smart jakkesett og en smart firsyre. Med andre ord, mer Brad Pitt og George Clooney enn en 90-årenes Justin Timberlake.

Det kan godt være at det er litt klisjé, men jo bedre du ser ut til daglig, desto større er sjansen for suksess i livet ditt. Det er de små ting som teller. Folk legger merke til flotte mennesker, eller en smart firsyre, og det forteller dem at du er drevet av ambisjon. Av nettopp den grunnen, skal du investere i en god hårvoks.

Hvordan velger jeg den rette hårvoksen?

Like forskjellig som hår kan være, like mange forskjellige hårvokser eksisterer det. Hvis du aldri egentlig har brydd deg om hårvoks, kan det være vanskelig å finne den rette. Her handler det iallefall ikke om å bare finne den første og den billigste.

Hvis du på forhånd har tykt hår, er det ikke noen vits i å velge en hårvoks som nettopp gir mer volum og tykkelse. Det kan godt bli for mye av det gode. Du skal velge en voks som passer til akkurat ditt hår, om det så er langt, kort, tykt eller tynt.

Mange hårprodukter indikerer via et tall på produktet hvor mye hold det har. F.eks. hvis du ser tallet 3 på en voks, er det typisk en voks som ikke gir altfor mye struktur og hold, mens 5 og 6 gir svært mye. De lave tallene er ofte for finere hår, mens produktene i den høye enden, er ideelle for tykt og sterkt hår.

Nesten alle hårvokser har et slikt tall, samt en beskrivelse av den type hår den er ment for. Videre er det en beskrivelse av innholdsstoffene, og til sist en beskrivelse av om produktet gir deg en matt eller skinnende look. Hvis du fortsatt er i tvil om hvilket produkt du skal velge, kan du eventuelt spørre firsyren din. Vedkommende vet det helt sikkert.

Optimalisere frisyren med hårvoks!

Det kan være en god idé å investere i en trendy frisyre, hvis man, som mann, gjerne vil forbedre sin fremtoning og utseende. De fleste av de moderne frisyrene som man ser i dag, krever en god hårvoks. Det er absolutt verdt pengene.

Den klassiske tilbakestrøkne frisyren eller sideskillen, som begge er spesielt populære i dag, krever hårvoks av høy kvalitet.

En annen frisyre som mange jenter elsker hos menn, er den litt pjuskete undercut. Frisyren er moderne, og signaliserer derfor at du kjenner til trendene, og at du tar vare på deg selv.

Kort sagt

Hårvoks er et relativt nytt produkt, men har raskt blitt en favoritt hos de fleste menn. Det kan hjelpe deg med alt fra klassiske Hollywood-frisyrer, til de mer ungdommelige. net gir deg en viss fleksibilitet, som andre hårprodukter ikke klarer å gjøre. Og så er det nesten likegyldig om du skal i en viktig jobbsamtale, eller håper på å imponere den søte brunetten fra studiene.

Den gir deg en viss fleksibilitet, som andre hårprodukter ikke klarer å gjøre. Og så er det nesten likegyldig om du skal i en viktig jobbsamtale, eller håper på å imponere den søte brunetten fra studiene.

Hårvoks har kommet for å bli, og du kan likegodt investere i en høykvalitets hårvoks, som er bra for håret ditt, og som kan gi deg den frisyren du lenge har gått og tenkt på.

Vi hører gjerne fra deg hvis du har flere tips om å velge hårvoks, og hvilken favoritt du har selv.