Af • 6 juni, 2019

Er du en parfymenerd som ikke kan få nok av herreparfymer, eller er du alltid på utkikk etter en ny herlig, maskulin, krydret eller kanskje stilfull parfyme som kan gi deg mengder av selvtillit – eller leter du bare etter en ny parfyme og ønsker deg en av de beste – så får du servert de beste parfymene her.

Faktisk kan en parfyme gjøre deg og dine omgivelser gladere, fordi de kan gi en duftopplevelse uten like. Hvem elsker ikke en god herreparfyme? Vi lyver ikke når vi sier at damene er helt ville etter menn som dufter eksepsjonelt godt.

Hva gjør parfyme med deg?

Kjenner du til følelsen av å oppleve en god duft? Det er herlig – og det er sånn damene har det når du dufter fantastisk. De blir helt ville etter deg, og hvem ønsker seg ikke det?

En parfyme kan sette i gang veldig mye i deg – men sannelig kan også omgivelsene dine bli påvirket, da det påvirker luktesansen deres som blir aktivert når man lukter en parfyme. En god duft kan faktisk gi deg følelsen av å ha masse selvtillit, da du får en skikkelig god psykisk boost. I tillegg kan det gi deg en følelse av å være avslappet og fri.

En parfyme har stor makt over oss, da det påvirker en av våre mest følsomme sanser.

Hvordan er en parfyme bygget opp?

Vet du ikke hvordan en parfyme er oppbygget, eller har du alltid lurt på hvordan det henger sammen? Faktisk har en parfyme en helt spesiell oppbygning, som gjør at den dufter som den gjør. En parfyme består av forskjellige noter – toppnoter, mellomnoter og bunn-noter. Disse notene gjør parfymen helt spesiell og egenartet.

Toppnoter i en parfyme
Når du ser etter en parfyme, må du ikke umiddelbart gå etter toppnotene, da toppnotene er de duftnotene som forsvinner allerede innen et par minutter. Det vil si at parfymen etter et par minutter får en helt annen duft, da toppnotene fordamper relativt raskt.

Selvfølgelig må du like toppnotene også, da de gir det aller første inntrykket av herreparfymen, men det er ikke de duftnotene man kan dufte hele dagen.

Toppnoter i en parfyme
Når toppnotene har fordampet etter et par minutter, så vil parfymen få en helt annen duft, da det nå er mellomnotene som kommer fram. Mellomnotene fordamper allerede etter 10-15 minutter, så derfor bør du heller ikke velge din parfyme ut fra mellomnotene.

Bunn-noter i en parfyme
Det du må velge din parfyme ut fra er bunn-notene, da du vil dufte bunn-notene når toppnotene og mellomnotene har fordampet. Derfor får du den rette duften når du kommer til bunn-notene. Av den grunn skal du velge parfymen din ut fra duftnotene i bunn-notene, da det er de duftene du vil kunne dufte resten av dagen.

Topp 5 herreparfymer

Er du i tvil om hvilken parfyme du skal velge, så har vi gjort det enkelt for deg. Her gir vi deg våre 5 beste forslag for de 5 absolutt beste parfymene for menn.

1. Paco Rabanne One Million EDT

En av de mest populære herreparfymene på markedet er One Million parfymen. Den ble kjent på rekordtid og har vært kjent lenge. Dessuten går One Million nok aldri av moten, fordi den har en så fascinerende duft.

Toppnotene består blant annet av frossen grapefrukt og peppermynte. Deretter kommer mellomnotene med duften av moskus og kanel. Til slutt kommer bunn-notene man kan dufte resten av dagen, med lærnoter, amberketal og tonkabønner. En meget maskulin og krydret duft på grunn av duftnotene i bunnen.

2. Amouage Interlude EDP

Med Amouage Interlude parfyme er du garantert en ekstra krydret og kraftfull parfyme, fordi konsentrasjonen er så høy. Så er du på utkikk etter en parfyme som garantert holder en hel dag uten å forsvinne ut i luften, så må du velge denne eksklusive parfymen fra Amouage.

Interlude har toppnoter av bergamot og oregano, som fordamper veldig raskt. I mellomnotene finner du duftnoter av blant annet rav og sitrus. Nede i bunnen finner du duftnoter av sandeltre og lær. Med disse fantastiske, maskuline og kraftige duftnotene får du en parfyme som er ekstremt kraftig – og det skal ikke undervurderes. En spray er rikelig!

3. Giorgio Armani Acqua di Gio EDT

Enda en av de veldig kjente herreparfymene på markedet. Alle kjenner til denne berømte parfymen fra Giorgio Armani, som nok aldri vil gå av moten fordi den er så klassisk og maskulin på samme tid.

Toppnotene er blant annet en frisk duft av sitrus. Deretter kommer mellomnotene, som er rosmarin og jasmin, som gjør parfymen krydret. I bunnen finner du blant annet duften av skog og hav, som gjør den veldig maskulin.

4. Mont Blanc Legend Night EDT

Her er en ekstremt maskulin og velduftende herreparfyme. En Mont Blanc parfyme er aldri feil ute på byen – og det er slett ikke feil å gå ut på byen med Legend Night parfymen. Den er så maskulin og krydret at alle vil elske duften av deg.

I toppnotene får du dufter av eple og seder, som fordamper relativt raskt. Deretter blir duftene i mellomnotene tydeligere, og består blant annet av vanilje og appelsin, som gir en sødme og friskhet. I bunnen finner du gran og kardemomme, som tilfører ekstra mye krydder og maskulinitet til parfymen.

5. Parfums De Marly Herod EDP

Enda en veldig eksklusiv og luksuriøs parfyme – denne gangen fra Parfums De Marly. Bryr du deg mye om parfymen din, så kan du her få en virkelig herlig parfyme som gir deg en ren duftopplevelse.

I toppnotene finner du duftnoter som pepper og kanel, som krydrer parfymen. Deretter kommer mellomnotene med osmanthus og tobakksblader, som er forfriskende og røyket. I bunnen finner du dufter som sedertre og vanilje, som er forførende, sexy og maskulin i duften.

Er du på utkikk etter andre herreparfymer

Vi har et meget bredt utvalg av de aller beste og mest kjente parfymene for menn. Liker du ikke noen av de ovenstående topp 5 herreparfymene, så finner du garantert en annen parfyme på siden vår som faller i smak. Du kan nemlig finne alt fra krydrede parfymer til friske eller søte – alt etter hvilken duft du liker.

Dykk ned i parfymeverdenen – det tiltrekker alltid damene. I tillegg kan en parfyme være ditt kjennetegn – så velg din parfyme med omhu og tanke på hva du liker av duftnoter.