Af • 28 oktober, 2011

Å være skallet er flott og maskulint – slik er det bare! Hvis håret er blitt litt for tynt på toppen og du vurderer å fjerne det sist, så bare gjør det! Det er både moderne – tenk på Vin Diesel og Bruce Willies. Samtidig får du en god luftig følelse på hodet ditt, og et utseende som er lett å holde ved like.

I verste fall er det jo bare å la håret vokse ut igjen. Uansett hvilken grunn du har for å barbere bort håret guider Made4men deg til en sikker førstegangsbarbering av hodet.

Produkter

Barbering av hodet

Å barbere hodet er faktisk å sammenligne mye med å barbere ansiktet, og det er ikke så vanskelig hvis du er vant til å barbere deg. Verktøyet du trenger er ganske enkelt. Du trenger en hårtrimmer, barberskum, barberhøvel og en god aftershave.

Trinn 1: Trim håret ditt

Første skritt er å trimme håret ditt kort, jo kortere jo bedre. Jo kortere håret er etter trimmingen jo lettere er det for deg å barbere det siste. Derfor trenger du en hårtrimmer som kan kjøre helt til bunn til du har trimmet over hele hodet.

Trinn 2: Mykne hårstråene

Etter at du har trimmet håret er det en god idé å ta en dusj slik at håret og huden blir fuktig og lett å jobbe med akkurat som du gjør i ansiktet. Alternativt kan du legge et håndkle i varmt vann og legge det på hodet.

Trinn 3: Ta på barberskum / gel

Når hodebunnen er fuktet er det tid til selve barberingen. Her tar du på en god mengde barberskum eller gel på hodet slik at det dekker alle hårene. Det er viktig at du bruker et produkt som er parfymefri og som ikke er for tykk i konsistensen – det kan gjøre hodebunnen oljeaktig.

Trinn 4: Påbegynn barberingen

Nå tar du høvelen og barberer hodet i hårenes retning. Skyll høvelen løpende. Det er en god idé å bruke en helt ny høvel bare til bruk på hodet. Ikke press for hardt og barber bare det samme stedet en gang for å unngå inngrodde hår og røde merker. Det kan være nødvendig å kjøpe et håndspeil slik at du kan se deg selv i nakken når du barberer.

Trinn 5: Skyll etter med vann

Skyll kraniet ditt grundig! Ta på en god aftershave lotion eller fuktighetsgivende ansiktskrem slik at hodebunnen blir fuktet og ikke blir tørr og begynner å flasse.

Trinn 6: Bruk en god aftershave

Akkurat som huden i ansiktet trenger en aftershave for å stenge igjen porene, rense urenheter og unngå røde nupper, anbefaler vi at du bruker en god aftershave. Helt spesifikt anbefaler vi at du bruker Tendskin som er en kraftig aftershave med høyt innhold av salisylsyre. Det er den mest effektive aftershave vi kjenner, og røde nupper og irritert hud er bare ikke en fin ting til den nye frisyren din.

Det var det – er du klar?

Gratulerer med det nye utseendet ditt! For å holde holdet skallet må du barbere deg 1-2 ganger i uka med en høvel. Hvis du vil fortsette å være skallet kan det være en god idé å kjøpe en headshave høvel. Husk også at det er viktig å bruke solkrem – spesielt hvis du ikke er vant til å være skallet.