Af • 30 januar, 2019

Kviser kommer alltid når de ikke skal komme. Kjenner du til det å våkne opp og ha fått en kvise? Uansett om den er stor eller liten, er det sinnsykt frustrerende og irriterende. Du setter i gang med å grave, plukke eller pirke i kvisen, og resultatet ser enda verre ut

Det er garantert SOS-hjelp å hente – så du trenger ikke lenger frykte at du våkner opp med en kvise. Vi guider deg gjennom hvordan du best mulig unngår kviser, og hvordan du best mulig får slått kvisen i hjel raskest mulig.

Hvorfor får du kviser?

Det er svært mange ting som kan gjøre at du får kviser. Både hva du selv får i deg, og hvordan du behandler huden din, men selvfølgelig ser man også svært ofte at det er genetisk betinget.

5 ting som kan gi kviser

Det er forskjellige ting som gjør at kviser kan oppstå. Les videre, så gir vi deg svaret på hva som skjer med huden!

Melk, yoghurt, ost…
Kanskje du elsker melkeprodukter? Det forstår vi godt, men de er faktisk utrolig vanskelige for kroppen å fordøye, og det kan lynraskt ses på huden din. Spiser du svært mange melkeprodukter ig sliter med uren hud, bør du overveie å skjære ned på melkeproduktene, for å se om det kan gjøre en forskjell.

Mange ser store forandringer i huden når de slutter med å spise melkeprodukter. Gjør et forsøk – hvis det kan hjelpe deg å bli kvitt kviser, er jo det bra!

Feil hudpleieprodukter
Ja, det er riktig. Bruker du produkter som er altfor tøffe mot huden din, vil huden din reagere og vise deg det – og det skjer ofte ved at det oppstår urenheter. Derfor er det viktig at du bruker produkter som passer til din hudtype.

Usunne saker
Vi kjenner nok alle til det å ha lyst på søtsaker, og vi vet også godt at det kan være dårlig for huden. Videre kan alkohol også være en stor synder når det gjelder kviser. Du kjenner kanskje til det å ha hygget deg med noen venner, og har tatt et par øl og noen chips? Dagen etter våkner du opp med en kvise – det er så frustrerende. Skjær derfor ned på det usunne og på alkohol, hvis du ønsker en hud uten urenheter.

For mange proteiner
Trener du svært mye, og spiser derfor svært mye protein? Det kan gi en stor risiko for å få urenheter, da huden ikke kan fordøye så mange proteiner. Når de ikke fordøyes, vil dette ses på huden i form av urenheter.

Hva putter du i håret?
Du bruker selvfølgelig en sjampo og balsam en gang i blant – det gjør jo alle. Du bruker kanskje også en hårvoks – og de dagene du ikke steller håret har du en hatt på – høres det riktig ut? Faktisk kan hårprodukter og hatt gi deg kviser rundt i hårkanten, hvis du ikke renser grundig gjennom.

Vasker du ikke håret før sengetid, kan du risikere å få uren hud. Det kan skje fordi hårproduktene setter seg i hodeputen din, der hodet ditt selvfølgelig også ligger. De setter seg så på huden, og kan tilstoppe porene – og så har vi balladen i gang.

De 5 absolutt verste tingene du kan gjøre ved en kvise

Du har våknet opp med en kvise og er helt panisk. Du kan selv være en grunn til at kvisen blir enda verre, hvis du ikke lar den være. Vi kommer med gode råd om hva du skal, og spesielt ikke skal gjøre, hvis du ønsker at kvisen skal vekk raskest mulig.

1. Ikke plukk på kvisene!

Denne feilen gjør svæææært mange…. Når man våkner opp med en kvise, kjenner alle følelsen av at man bare vil få den vekk med én gang. Så det første du gjør, er å plukke på kvisen. Det skal du ikke – da gjør du alt bare verre. Det vil se enda verre ut etterpå, fordi du sikkert har plukket deg fram til et åpent sår.

Videre er det ingen plukking i huden, da det gir deg stygge arr, som senere kan være vanskelige å fjerne – alt etter hvor stygge og gamle arrene er. Det skal sies at det også tar lenger tid å helbredes, hvis du har plukket på kvisen.

vil du ha kvisen vekk raskest mulig, skal du la være å plukke på den.

2. Tannkrem er no-go!

Dette er en gammel myte – for det virker ikke. Du skal absolutt ikke ta tannkrem på kvisen din. Tannkrem hører til i munnen, og slett ikke på huden. Tannkrem inneholder en masse kjemikalier, og disse er overhode ikke bra for huden din. Det vil for det første ikke slå kvisen i hjel, men bare gjøre huden din sensitiv og tørr, da tannkrem er utrolig uttørkende for huden.

Hold derfor tannkremen din for å bevare en god munnhygiene.

3. Når kan du punktere kvisen?

Det er faktisk svært viktig at du lar kvisen være til den er helt moden. Du tenker nok at «æsj, det vil se forferdelig ut», men vi garanterer deg at punkterer du ut kvisen før den er moden, vil du få et sår som ser enda verre ut – og er det først der, blir du frustrert over det. Så la den nå sitte!

Det er også utrolig viktig at du ikke bare punkterer alt du kan. Du kan risikere at kvisen slår ut nede i underhuden, og dermed går betennelsen et annet sted, og det blir dannet en ny kvise. Skal du bli kvitt kvisen din, er det viktig at du bruker en steril nål, slik at kvisen blir åpnet, og du rolig kan presse betennelsen ut.

Punkterer du en kvise, skal du sørge for å ha helt rene hender, slik at det ikke kommer flere bakterier ned i kvisen. Videre skal du sørge for at betennelsen ikke sprer seg i resten av ansiktet. Får du spredd betennelsen, risikerer du å igjen få en ny kvise.

4. Hold fingrene vekk fra huden

Har du en tendens til å plukke på huden? Hvis du har det, skal du slutte med det. Det er viktig at du lar være å gå og røre ved huden din hele dagen. Det kan fremprovosere en plukke-akne, eller fremprovosere urenheter.

Så få hendene vekk fra ansiktet!

5. Ikke få panikk

Vi vet godt at det er enklere sagt enn gjort. Men det er viktig at du ikke handler panisk. Du vil sannsynligvis bare gjøre noe dumt, og angre på at du har plukket og hakket på kvisen, slik at du står med et åpent sår. Ta det stille og rolig når du får en kvise, og følg våre råd for å bekjempe kvisen best mulig.

Vi guider deg gjennom hvordan du kan håndtere situasjonen når du får en kvise. Vet du hvor enkelt det er? Vi kan garantere deg at kvisen din vil bli borte kjemperaskt.

Hvordan kan du unngå kviser?

Hvis uhellet er ute, og du har fått en kvise, er det mange mirakelprodukter du kan bruke. Vi kan forsikre deg om at kvisen din vil være vekk før du får sett deg om! Du kan rolig dra på jobb, date eller gå ut døren uten å føle at alle ser på deg og kvisen din.

Rens huden din

Ønsker du å minimere risikoen for å få kviser? Da bør du rense huden din. Hvis du ikke gjør det morgen og kveld, bør du i alle fall gjøre det hver kveld. Det vil fjerne skitten og smusset som sitter på huden, og som kan forårsake urenheter.

Vi kan anbefale at du bruker denne rensen fra Njord både morgen og kveld. Den vil rense huden din i dybden, slik at du unngår fremtidige urenheter. Ansiktsrensen er mild og skånsom, så huden din vil etter bruk føles deilig fuktet, myk og ren.

De døde hudcellene må vekk

Hvis du ikke peeler huden 1-2 ganger om uken, er det viktig at du begynner med det. Når du peeler huden fjerner du de døde hudcellene som sitter og tilstopper porene, og som kan være med på å forårsake urenheter. Ikke nok med at de døde hudcellene kan være årsaken til urenheter, huden vil også se trist og grå ut, hvis den ikke blir peelet et par ganger i uken.

En god, effektiv og mild peeling er denne fra Njord. Ansiktspeelingen fjerner de døde hudcellene som sitter på overflaten av huden og tilstopper porene. Huden din vil føles deilig dyptrenset og fuktet etter bruk.

God og fuktgivende ansiktskrem

En god ansiktskrem er viktig for å unngå kviser. Bruker du ikke ansiktskrem, vil huden din skrike etter fukt og beskyttelse. Det vil resultere i at huden vil beskytte seg selv, og det kan forekomme urenheter.

Vi anbefaler at du bruker denne ansiktskremen fra Njord, som beskytter, fukter, pleier og holder huden din i balanse. Etter bruk vil huden din føles deilig myk og gjennomfuktet.

Hva gjør du med kvisen?

Er kvisen på vei, eller har den kommet, er det alltid SOS-hjelp å hente! Også selv om den er på vei. Det viktige når du bruker en spot-stick er at du kun skal bruke den lokalt, det vil si direkte på kvisen. En spot-stick er ikke til bruk i hele ansiktet – og det er svært viktig at du overholder dette.

Det er det samme om kvisen er på haken, i ansiktet eller på ryggen – en spot-stick kan du ikke leve uten! Den er uunnværlig å ha i vesken, og kan redde deg fra mange kviser.

Hvilke ingredienser er gode mot kviser ?

Det er noen ingredienser som er svært gode å bruke mot kviser. Det er blant annet salisylsyre og te-treolje, da begge deler har en bakteriedrepende og antibakteriell effekt.

Australian BodyCare Spot Stick
Denne sticken er ekstremt god for deg som har fått en kvise. Denne te-tre spot-sticken er antibakteriell og bakteriedrepende, og er derfor ekstremt god for å slå en kvise i hjel.

Du kan med fordel bruke den når du kan merke at det er en kvise på vei. Hvis du bruker den når du kan merke at den er på vei, kan du som regel drepe den, slik at det ikke blir noe mer utav den. Er det ikke flott?

Det viktige er at du kun skal bruke den direkte på kvisen. Te-tre kan tørke ut huden din rundt kvisen, og derfor skal den kun legges på kvisen. Videre kan du saktens få en tørrhetsflekk der kvisen har vært, men dette trenger du ikke bli nervøs for.

Murad Blemish Control – Blemish Spot Treatment
Denne spot-sticken fra Murad er et uunnværlig produkt å ha i vesken! Kan du merke at du har en kvise på vei, ta fram denne sticken, og vips – kvisen er vekk.

Bruker du denne spot-sticken er det viktig at du kun bruker produktet direkte på kvisen og ikke på huden rundt, da spot-sticken inneholder salisylsyre, som kan virke uttørkende på huden.

Det er visst ikke mer å si enn beskytt huden din, la være å plukke, og ha de riktige produktene, så trenger du aldri være redd for en kvise – du er nemlig godt forberedt!