Spar opptil 30% på BaByliss, Njord, Mane | Se tilbud her

Anti-akne

Sliter du med fet hud, kviser, forstørrede porer og urenheter? Dette er utrolig vanlige problemer, og kan forekomme både i ansiktet og på kroppen. Det er heldigvis effektiv hjelp å få - vi hjelper deg selvfølgelig med å løse problemet! Vi har samlet et utvalg av produkter, som hjelper deg med å bli kvitt urenheter – både i ansiktet, på ryggen og resten av kroppen. Sørger du for å rense og pleie huden riktig, vil fort se en positiv forandring.

Les mer om akne og uren hud >>
Sorter etter
Skjul filtre
Presiser

Bli kvitt akne, kviser og uren hud

Sliter du med akne, kviser og uren hud? Alle har hatt en kvise eller to, men for noen av oss kan det være et seriøst problem. Heldigvis finnes det produkter der ute, som hjelper!

Akne er ikke bare sjenerende i fysisk forstand, det kan være smertefullt og utmattende. Akneutbrudd kan være så kraftige at de etterlater arr i områder, som blir rammet.

Årsaker til akne/kviser

Alle kan bli plaget av kviser i noen perioder - i større eller mindre grad. Når uhellet først er ute må man bruke tiden til hjelp, men du kan heldigvis finne gode produkter, som reduserer tiden det tar.

Mannlige kjønnshormon

Det er vanlig å ha problemer med kviser i tenårene. Grunnen til dette er at kroppen produserer mer av det mannlige kjønnshormon, og dette stimulerer talgproduksjonen i talgkjertlene.

Når talgproduksjonen øker kan utførselsgangen fra talgkjertlene blir fylt opp av talg. Dette sees som hvite og sorte prikker i huden. Blir ikke talgen fjernet, kan den tette igjen utgangen, og bakterier vil bryter ned talget. Dette irriterer talgkjertlene og fører til at de blir betente.

Selv om det mannlige kjønnshormon ofte er grunnen til akne og kviser, har ikke nivået av det en direkte sammenheng med utbrudd. Det er talgkjertlenes følsomhet overfor hormonet, som bestemmer utfallet.

Det kan være flere grunner til at man får kviser, f.eks. arv, stress, legemidler eller bruk av kremer og sminke, som ikke passer med din hudtype.

Mat og kviser

Potetgull, sjokolade, smågodt og annen usunn mat blir ofte syndebukker når kvisene popper frem. Det er faktisk ikke endelig bevist at denne sammenhengen eksisterer, men det er flere studier som mener det finnes en sammenheng mellom mat og søtsaker, som inneholder raske karbohydrater, og kviser.

Hvordan bli kvitt kviser og uren/fet hud

Vi som sliter litt ekstra med kviser og uren hud, har som regel en fet hudtype. Det er viktig å tilpasse behandling av huden etter hvilke hudtype man har.

Uren hud kjennetegnes ved store porer, hudormer (sorte prikker), kviser, ujevnheter eller røde og blanke områder. De vanligste områdene er øverste på ryggen, brystet, ansiktet og da spesielt nese, panne og hake.

Rutiner og stell av huden:

  • Bruk renseprodukter som er utviklet til fet hud. Rens huden godt, morgen og kveld.
  • Bruk en ansiktskrem som er beregnet på fet hud - Ansiktskremer
  • Er kvisene sjenerende kan du bruke en dekkstift med farge, for å dekke over - Dekkstifter.
  • Unngå klemming og annet som kan føre til irritasjon av huden

Plages du av hudormer?

De fleste som er plaget av kviser har også forekomster av hudormer, men det er også mange, som kun har sistnevnte.

Vi har heldigvis noen gode produkter og behandlingsmetoder for deg. Ansiktsmasker eller peelingmasker er det perfekte produktet når hudormene skal fjernes.

Har du lyst til å ta en titt på vårt utvalg av ansiktsmasker, eller lese mer om produktet, hvordan det skal brukes og hvordan du velger riktig - da skal du lese vår guide.

Produkter til ansiktspleie: